Skip to content
Politică

UPDATE Liber la mitinguri! PRIMUL CExN de după dosarul Tel Drum

lugojinfo.ro

UPDATE 16:47

”S-a prezentat o analiză a statutului implementării programului de guvernare. Dincolo de minciunile din spațiul public, PSD își poate continua programul de guvernare”, a declarat Liviu Dragnea la finalul ședinței, potrivit postului de televiziune Digi 24.

„De asemenea, s-a adoptat o rezoluţie. O să-l rog pe domnul secretar Marian Neacşu să o citească”, a mai adăugat Dragnea.

Principalele declarații ale secretarul general al PSD, Marian Neacşu

– Comitetul Executiv al PSD, întrunit în şedinţa din 17 noiembrie, a analizat rezultatele obţinute în cele zece luni de guvernare, precum şi situaţia politică actuală

– Referitor la stadiul îndeplinirii programului de guvernare, s-a constatat că Guvernul a realizat măsurile aferente perioadei analizate, datele fiind sintetizate într-un document public

– S-a analizat situaţia tensionată din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui aşa numit stat paralel şi ilegitim

– Statul paralel foloseşte resursele financiare publice pentru a intimida, şantaja

– Acţiunile statului paralel au drept scop hărţuirea şi decapitarea puterii politice alese

– Preşedintele României încălca una dintre principalele sale atribuţii

– PSD îşi manifestă susţinerea pentru adoptarea pachetelui de legi care să garanteze stoparea abuzurilor

– Membrii îşi declară sprijinul pentru Guvern

UPDATE

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a propus, astăzi, la Herculane, organizarea unul miting de amploare, inițiativă susținută și de Liviu Pleșoianu, care-n această dimineață a transmis o scrisoare deschisă în acest sens.

Potrivit Antena 3, președintele PSD, Liviu Dragnea, nu dorește organizarea unui astfel de miting, dar fiecare organizație PSD are libertatea de a alege dacă va alege să organizeze o mișcare de susținere a actualei puteri.

———————————

Vineri este o zi de foc în PSD: Partidul Social Democrat s-a reunit în PRIMUL Comitet Executiv Național (CExN) de după dosarul Tel Drum de la Direcția Națională Anticorupție (DNA), vizându-l pe președintele Liviu Dragnea.

Evenimentul are loc în stațiunea Băile Herculane (judeţul Caraş-Severin), scrie Mediafax.

Deşi nu există o ordine de zi formală şi anunţată în prealabil, şedinţa social-democraţilor va pivota, cel mai probabil, în jurul răspunsului politic pe care PSD îl va contura în perioada următoare la atacurile venite din partea DNA.

Astfel, este posibil ca în acest CEx să se discute despre susţinerea formaţiunii faţă de Dragnea sau despre un vot de încredere pe care liderul social-democraţilor să îl solicite conducerii partidului, aşa cum s-a procedat în cazurile foştilor miniştri Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, după acuzaţiile pe care DNA le-a formulat la adresa lor.

În acest caz, discuţiile ar reprezenta o continuare a susţinerii pe care lideri importanţi ai partidului (secretarul general Marian Neacşu, preşedintele executiv Niculae Bădălău, Paul Stănescu, precum și Claudiu Manda – preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI) au manifestat-o mergând la sediul DNA atunci când Dragnea a fost chemat pentru a i se comunica acuzaţiile.

În afară de susţinerea formaţiunii pentru Dragnea, ar putea exista o discuţie despre extrapolarea acestei susţineri la nivel popular. În spaţiul public au existat recent luări de poziţie în acest sens. Astfel, deputatul PSD Liviu Pleşoianu a susţinut public că, „la nevoie”, social-democraţii trebuie să se exprime „inclusiv în stradă”.

 

1 comentariu la “UPDATE Liber la mitinguri! PRIMUL CExN de după dosarul Tel Drum

  1. Trebuie luata atitudine mai hotarata in fata atacurilor deschise promovate de catre DNA, Presedintie, Opozitie si mai ales contra atacurilor oculte, organizate subtil de catre acolitii lui Soros si de ce nu si de catre o serie substantiala de multinationale. Deci, subscriu la organizarea de catre PSD a unor mitinguri pasnice, CU O TEMATICA solida si bine structurata. Nu accept ca sa se puna pe primul plan problemele lui Dragnea. Sunt multe alte chestiuni de abordat, pintre care indirect poate sa-si faca prezenta si abuzurile impotriva conducerii PSD, IN ANSAMBLU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *