Skip to content
Politică

UPDATE Liberalii au votat, în unanimitate, începerea procedurilor pentru organizarea Congresului. Când va avea loc ședința Consiliului Național

psnews.ro

UPDATE 14:15

Decizie în unanimitate în Biroul Executiv al PNL! Cei 45 de liberali prezenți au votat, în unanimitate, pentru organizarea Consiliului Național, duminică, ora 12:00, la Palatul Parlamentului, au precizat surse politice.

UPDATE 11:31

Răsturnare de situație la PNL Arad. Organizația condusă de Gheorghe Falcă nu îl mai susține pe Florin Cîțu în fruntea PNL, ci pe Nicolae Ciucă.

DETALII AICI: PNL Arad îl susține pe Nicolae Ciucă la șefia PNL. Falcă: Suntem de acord să avem Congres pe 10 aprilie. Premierul a câștigat o mare încredere la nivel național

————————-

Se anunță o ședință tensionată la Partidul Național Liberal (PNL). Liderii liberali se reunesc vineri, începând cu ora 14:00, în ședința Biroului Executiv, pentru a tranșa soarta actualului lider al partidului, Florin Cîțu.

„Discuțiile vor fi pe organizarea Congresului. La ora asta nu mai există alte cale decât cea a organizării unui Congres, cel mai probabil pe 10 aprilie”, au precizat surse liberale pentru PS News.

Amintim că cei patru prim-vicepreşedinţi ai PNL, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode şi Rareş Bogdan, i-au cerut lui Florin Cîţu să demisioneze de la şefia partidului, joi seara, într-o şedinţă la Vila Lac, solicitare pe care actualul lider de partid a refuzat-o.

Între timp, însă, mai multe filiale liberale au luat decizii în Birourile Politice Judeţene încă de aseară pentru schimbarea conducerii partidului. Filialele Giurgiu, Buzău, Alba, Vrancea, Braşov, Călăraşi, Prahova, Teleorman, iar în această dimineaţă PNL Maramureş şi filiala PNL Sector 5 sunt organizaţiile locale care s-au poziţionat deja pentru convocarea Congresului.

Potrivit surselor PS News, organizațiile PNL din Arad, Constanța, Argeș, Timiș, Gorj și Sectorul 3 îl susțin în continuare pe Florin Cîțu.

Amintim că PS News a scris joi despre faptul că zeci de organizații liberale se pregătesc să îi ceară demisia lui Florin Cîțu din fruntea Partidului Național Liberal (PNL). Liderii liberali au pregătit și o strategie în cazul în care acesta va refuza să demisioneze: vor cere convocarea Biroului Național și declanșarea procedurii de organizare a unui Congres Extraordinar la care să fie aleasă o nouă echipă condusă de Nicolae Ciucă și Lucian Bode. Potrivit statutului PNL este nevoie ca majoritatea organizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar.

Și președintele Klaus Iohannis este de acord cu schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL, au precizat surse liberale pentru PS News. Șeful statului l-a susținut pe Florin Cîțu la Congresul de anul trecut, dar are și o relație foarte bună cu premierul Nicolae Ciucă.

Printre cei care îi cer demisia lui Florin Cîțu se află importanți lideri ai partidului: președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean, Hubert Thuma, organizațiile din Ardeal, şeful CJ Bihor, Ilie Bolojan, precum și Dan Motreanu. Motivele cererii de demisie sunt blocajul parlamentar făcut de Florin Cîțu, problemele din coaliție cu PSD, precum și impunerea în funcții de conducere exclusiv a unor oameni apropiați de actualul lider al PNL. Un alt motiv invocat de cei care îi cer demisia lui Cîțu îl reprezintă scorul slab al PNL în sondaje.

Aceleași surse susțin și că liderii PNL au închiriat deja două săli de Congres, pentru duminica aceasta și pentru duminica de 10 aprilie, data la care se va face congresul extraordinar și alegerea lui Nicolae Ciucă în funcția de președinte.

DETALII AICI: Iohannis, de acord cu schimbarea lui Cîțu din fruntea PNL. Zeci de organizații liberale îl vor pe Nicolae Ciucă lider PNL, iar pe Lucian Bode secretar general

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *