Skip to content
Politică

UPDATE/ Lider PNL: șansă de curățare a partidului/ Hemoragie către ALDE din partidul lui Orban EXCLUSIV

rador.ro

UPDATE 17:24

Redăm dreptul la replică primit miercuri de către redacția PSNews.ro, de la liderul PNL Sector 6, Cornel Pieptea:

”În conformitate cu dispoziţiile art. 41 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, vă solicităm publicarea următorului drept la replică.
În legătură cu articolul având titlul Hemoragie către ALDE din partidul lui Orban: plecări masive din conducerea unei filiale EXCLUSIV prezentat pe prima pagină a site-ului dumneavoastră în data de 25 aprilie 2018, semnat de doamna Marinela Angheluș, Partidul Național Liberal face următoarele precizări:
Partidul Național Liberal condamnă cu fermitate tonul peiorativ și bombastic al articolului prin care se atribuie un statut de catastrofă demisiei a 5 persoane din cadrul Biroului Permanent al filialei sectorului 6 a Partidului Național Liberal.
Deși în textul articolului se prezintă un citat aparținând aparent grupului de demisionari, nu se indică identitatea acestora, fapt ce contravine unei minime deontologii de citare a surselor.
Față de fondul articolului în cauză, plecarea a 5 persoane cunoscute pentru nostalgia față de Uniunea Socială Liberală nu reprezintă o hemoragie pentru PNL, ci o șansă de curățare a partidului”.

——————————————————————

Se scufundă barca liderului Partidului Național liberal, Ludovic Orban: o parte din Biroul politic al PNL sector 6 a trecut la ALDE.

Astfel, potrivit unor informații obținute în exclusivitate de PSnews.ro, mai mulți membri ai Biroului politic al PNL sector 6 au demisionat din partidul condus în prezent de Ludovic Orban și s-au înscris în ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

”În urma unor mari efervescenţe din cadrul Partidului Naţional Liberal şi mai ales din cadrul Filialei Sector 6 a Partidului Naţional Liberal, o mare parte a Biroului Politic de Sector 6 ales la alegerile interne ale filialei la data de 6 aprilie 2017, a hotărât să demisioneze din rândurile PNL. Această parte a BPS Sector 6, s-a manifestat ca fiind simpatizantă şi susţinătoare a moţiunii Ludovic Orban, la ultimul congres al partidului.

Nemulţumirile au intervenit din cauza lipsei de interes a organelor de conducere ale PNL, în frunte cu preşedintele acestui partid, domnul Ludovic Orban, pe care noi l-am susţinut. Am câştigat bătălia pentru alegerea moţiunii promovate de domnia sa în condiţiile în care preşedintele de filială, domnul Cornel Pieptea a susținut în mod constant o altă moțiune, împotriva domnului Ludovic Orban şi împotriva voinţei filialei PNL Sector 6. Domnul Cornel Pieptea, un preşedinte de filială care a câştigat alegerile într-un mod regretabil şi josnic, a reuşit să prezinte meritul filialei ca fiind un merit personal, în ceea ce privește competiția de la ultimul Congres. Filiala Sector 6 a fost singura filială din Bucureşti care a susţinut şi a promovat moţiunea domnului Ludovic Orban şi nu prin vocea preşedintelui de filială ci prin voinţa membrilor BPS 6, adevărati liberali.

S-a ajuns la situaţia disperată în care PNL, un partid cu tradiţie istorică în România, un partid ce nu şi-a pierdut nicio dată identitatea politică, sa distruga principiile liberalismului autentic prin organele sale de conducere.

Deşi, în dese rânduri actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a fost informat personal de către BPS 6 despre lipsa de acţiune a preşedintelui de filială a sectorului 6, despre tensiunile întreţinute de acesta intre membrii organizatiei , şi despre încălcările constante ale statutului ale preşedintelui de filială, preşedintele Ludovic Orban nu a luat nicio măsură, neintervenind, susţinând preşedintele de filială în continuare şi promovând non valori din cadrul filialei la nivel regional şi naţional.

În condițiile în care ideile, principiile și valorile noastre liberale nu se mai pot manifesta și nu mai fac obiectul politicii PNL, noi cei care mulți ani am luptat în numeroase bătălii politice în această filială, care a fost până nu de mult, una dintre cele mai puternice din țară, am considerat firesc să facem acest pas important.

Credem in valorile liberale si in eforturile inaintasilor liberali care au stat la baza formarii Romaniei Mari, valori si eforturi care, din pacate, azi nu mai par a fi motorul de dezvoltare al Partidului National Liberal .

In consecinta, acest grup unit din cadrul BPS sector 6 PNL, cărora li se vor alătura mulţi colegi, a hotărât ca doctrina liberală să trăiască şi să subziste actualelor dezbinări prin trecerea la ALDE Sector 6”, sunt nemulțumirile foștilor membri ai Biroului Politic al PNL Sector 6, redactate într-un document obținut de redacția PSnews.ro

 

 

 

3 comentarii la “UPDATE/ Lider PNL: șansă de curățare a partidului/ Hemoragie către ALDE din partidul lui Orban EXCLUSIV

  1. Cum a putut ajunge un om precum Pieptea la conducerea unei filiale PNL din Bucuresti, care in trecut era una dintr primele cinci din tara? Cine l-a sustinut pe acest pseudo politician ? Sunt convins ca se va alege praful de aceasta filiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *