Skip to content
Politică

UPDATE Liderii USR, în audiență la Viorica Dăncilă. Asigurările date de premier

turnulsfatului.ro

UPDATE 14:00

Liderul USR Dan Barna a relatat vineri că premierul Viorica Dăncilă și ministrul Justiției, Tudorel Toader, au fost „foarte fermi” în discuția avută la Palatul Victoria că, pentru moment, nu au în lucru și nu intenționează să dea o ordonanță de urgență privind amnistia și grațiere.

Au fost foarte fermi ca nu intenționează și nu au in discuție în acest moment. Au repetat de câteva ori. Ambii au spus foarte clar că nu există așa ceva în dezbatere, nu lucrează la asta pentru moment. Am încercat să aflăm un termen, bineînțeles că nu am aflat„, a declarat Barna, după întâlnirea avută la sediul Guvernului pe tema OUG pe Codurile penale, informează hotnews.ro

STIREA INIȚIALĂ

Liderul USR, Dan Barna, alături de deputatul Cristian Ion, europarlamentarii de pe listele USR, Cristian Ghinea și Vlad Gheorghe au avut vineri o „discuție consistentă” cu premierul Viorica Dăncilă pe tema OUG pe Codurile Penale. La discuții a participat și Ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunță Antena 3

USR este cel care a inițiat acest demers, solicitând o audiență premierului pentru a discuta anumite porțiuni a Codurilor Penale, cele care fac obiectul OUG.

Dan Barna a dorit transmiterea directă către premierul României a mesajului că emiterea unei asemenea ordonanțe ar provoca „o criză de percepție si socială fara precedent care ar acoperi cu totul perspectiva preluării președinției UE.”

De asemenea, liderul USR a subliniat că avem în față „cea mai prestigioasa pozitie de politica externa” a României, iar emiterea unei ordonanțe chiar în acest moment creează o „vulnerabilitate de mesaj”, o lipsă de credibilitate și umbrește „performanța” țării noastre.

USR a înmânat premierului și un material pe justiție, solicitând premierului României să închidă acest subiect al ordonanței cel puțin pe perioada celor 6 luni de exercitare a președinției Consiliului UE.

A fost o discuție consistentă, de 80 de minute, la care a participat și ministrul Tudorel Toader și am avut ocazia să-i transmitem direct doamnei prim-ministru punctul de vedere al USR conform căruia, în acest moment, emiterea unei OUG pe justiție ar crea în România o criză socială fără precedent, care ar acoperi cu totul percepția asupra preluării președinției Consiliului UE. România va prelua în câteva zile cea mai prestigioasă poziție de politică externă, iar o OUG ar crea o vulnerabiluiate de mesaj care ar fi permanent adusă în discuție. Performanța României ar fi umbrită de această OUG. În acest moment, dacă Guvernul își asumă o OUG nu doar că se încalcă posibilitatea de decizie a Parlamentului, dar Guvernul va fi mereu vulnerabil pe acest subiect.

I-am înmânat și un material realizat de colegii mei. Am solicitat ca pentru cele 6 luni de președinție Guvernul să nu emită ordonanțe pe justiție și să închidă acest subiect al justiției pentru a avea o minimă credibilitate,” a spus Dan Barna la conferința de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *