Skip to content
Politică

UPDATE Liviu Dragnea șantajat? /Ciutacu face dezvăluiri explozive despre presupusa implicare a lui Dragnea în ascensiunea Alinei Bica

UPDATE

După intervenția telefonică de luni seara din emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, jurnalistul Ion Cristoiu, a reanalizat situația complicității lui Liviu Dragnea și a Alinei Bica în salvarea lui Ioan Niculae.

Astfel, Cristoiu a reluat  marți pe blogul personal, ipoteza conform căreia Liviu Dragnea ar fi șantajat.

Suntem în 14 iulie 2015.

De la deschiderea acestui Dosar au trecut 7 (șapte) luni.
Dacă ar fi să credem Ordonanței de disjungere și documentelor dezvăluite de Victor Ciutacu, Dosarul viza un fenomen de corupție la nivel înalt și mai ales transpartinic.

Alina Bica a fost trimisă în judecată în 25 februarie 2015 într-un al doilea dosar, prezentat de DNA ca disjuns din primul.
Un dosar fără nici o legătură cu faptele disjunse în 8 decembrie 2015.

Ați mai auzit ceva de acest dosar? Ați auzit ca Liviu Dragnea să fi fost chemat la DNA măcar ca martor?
Să nu ne întrebăm atunci, văzînd hărnicia cu care Liviu Dragnea contribuie la dărîmarea Guvernului Victor Ponta dacă nu cumva Dosarul din 8 decembrie 2014 e cel cu care e șantajat liderul PSD de Binomul SRI-DNA?!”, a scris Cristoiu pe blog.

Potrivit relatărilor postului de televiziune România TV, „În cursul anului 2013, mai exact după numirea în funcţia de procuror-şef DIICOT a numitei Bica Alina Mihaela, între aceasta şi Dragnea Nicolae Liviu, vicepremier al Guvernului României, au avut loc mai multe întâlniri la sediul firmei TAWIL, situat în Bucureşti, pe strada Mareşal Alexandru Constantinescu, nr 22. Dragnea a precizat că el ar fi de profesie inginer şi nu s-ar pricepe la justiţie şi doreşte să fie consiliat de către Bica.

În acelaşi context, Dragnea i-a cerut procurorului-şef DIICOT să-l sprijine pe Ioan Niculae, inculpat într-un dosar al DIICOT, în sensul de a rezolva în mod favorabil dosarul acestuia sau, dacă nu se putea repede, să întârzie soluţionarea lui până după alegerile prezidenţiale, mai exact până la sosirea unui moment politic favorabil. Pentru acest serviciu, Dragnea i-a promis lui Bica suma de 3,5 milioane de euro, banii urmând a fi luaţi de la Ioan Niculae şi ulterior înmânaţi magistratului. Totodată, Dragnea a promis că o va sprijini să obţină funcţia de procuror general al României în scopul celor mai sus arătate. 

Legătura dintre Dragnea Nicolae Liviu şi Bica Alina Mihaela se ţinea cu ajutorul unor telefoane dedicate numai acestor convorbiri, un telefon fiind la un om de încredere sau şofer al lui Dragnea şi celălalt la Bica. Convorbirile aveau loc numai prin sms-uri, iar la momentul în care se stabileau întâlnirile dintre cei doi, respectiv între omul de încredere al lui Dragnea şi Bica, aceasta se deplasa în zona “Rondul Francis” aflat pe strada Ghe. Brătianu şi de acolo era preluată de şoferul lui Dragnea şi dusă la sediul firmei TAWIL, unde o aştepta Dragnea.

Procurorul de caz în cauza care-l priveşte pe Ioan Niculae, cu care Alina Bica nu se află în relaţii bune, a solicitat în timpul şi în interesul urmăririi penale un document unei firme care trebuia să arate cine era utilizatorul unui anumit număr de telefon. Acel număr de telefon ar fi aparţinut chiar lui Liviu Dragnea şi acesta, neştiind ce răspuns să ofere firma intervievată, i-a cerut sfatul Alinei Bica. Aceasta i-a indicat lui Liviu Dragnea ca firma să răspundă că era telefonul unui angajat. Ulterior, Alina Bica şi-a dat seama că vocea îi aparţinea lui Liviu Dragnea şi putea fi recunoscută, motiv pentru care a făcut presiuni asupra procurorului de caz să renunţe la solicitare sau să găsească o soluţie şi să nu se mai lege de acest număr de telefon, în scopul de a nu-l mai implica pe Liviu Dragnea”, informează romanatv.net.

_ _ _ _

Jurnalistul Victor Ciutacu a făcut o serie de dezvăluiri în ediția de luni seara a emisiunii pe care o moderează la postul de televiziune România TV.

Astfel, după ce Ion Cristoiu s-a referit, în cel mai nou articol al său, la Liviu Dragnea ca la „unealta Binomului SRI-DNA” din PSD împotriva lui Ponta, Victor Ciutacu întoarce macazul șia prezentat în exclusivitate un referat al procurorilor în care este descrisa complicitatea dintre Alina Bica si Liviu Dragnea pentru salvarea magnatului Ioan Niculae.

Citește și: Cristoiu lansează o ipoteză şocantă. Cine ar fi „unealta Binomului SRI-DNA” din PSD împotriva lui Ponta

Jurnalistul și analistul politic Bogdan Ficeac, prezent în emisune, a comentat situația cu scepticism.

E greu de crezut ca diversi procurori s-ar apuca sa scrie povesti nemuritoare, povesti inventate. Procurorii spun ca ar fi avut loc acele intrevederi, domnul Dragnea spune ca nu ar fi avut loc. Mi s-au parut niste declaratii intr-un moment foarte dificil pentru PSD, care incearca putin sa mai salveze niste aparente. (…) Au fost niste delcaratii indoite.”, a spus Ficeac.

Într-o intervenție telefonică, jurnalistul Ion Cristoiu a analizat materialele prezentate de Victor Ciutacu, punând accent pe faptul că acest dosar „a fost ținut la sertar”

E foarte important de unde sunt aceste materiale (dintr-un referat al dna de incepere a urmaririi penale a Alinei Bica, n.r). Pe data de 8 dec 2014, DNA decide disjungerea unui nou dosar in cazul Bica in care este inclus la punctul 3 Liviu Dragnea. S-a facut un dosar. Unde e dosarul? A fost chemat vreodata domnul Liviu Dragnea pe aceasta tema? Suntem deja in iulie. E vorba de un dosar tinut la sertar.”, a subliniat Cristoiu.

„PSD este la ora actuala asediat. Mi-e limpede. Pe de-o parte ca sa plece de la guvernare, iar pe de alta, cum spus colegi de-ai dumneavoastră din presa, partidul trebuie lichidat. În acest moment, domnul Liviu Dragnea nu este o fătucă, este un vulpoi politic. Orice om politic isi da seama ca orice tulburare in PSD acum este un avantaj pentru adversarul PSD-ului.(…) Ceea ce face domnul Dragnea acum este criminal pentru PSD.”, a mai spus jurnalistul Ion Cristoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *