Skip to content
" "
Politică

UPDATE Lovitură puternică pentru Oprea: poate fi urmărit penal

" "

UPDATE 11:53

Lovitură puternică pentru Gabriel Oprea: fostul viceprim-ministru poate fi urmărit penal în al doilea dosar pe care i l-a făcut DNA.

Miercuri, 71 de senatori au votat pentru urmărirea penală, în timp ce 52 s-au împotrivit, iar un vot a fost anulat, informează Digi 24.

———–

Gabriel Oprea și Doina Tudor, la mâna senatorilor.

Astfel, senatorii vor da, miercuri, în plen, votul asupra cererilor DNA de urmărire penală, respectiv reţinere şi arestare preventivă, în cazul senatorilor Gabriel Oprea, de la UNPR şi Doina Tudor, de la PNL, potrivit romaniatv.net.

Senatorii jurişti au dat, marţi, avize favorabile cererilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie care îi vizează pe cei doi senatori, Gabriel Oprea (UNPR) şi Doina Tudor (PNL), după ce aceştia au fost audiaţi în Comisia juridică şi au avut la dispoziţie două zile să îşi studieze dosarele.

Rapoartele urmează să fie dezbătute, miercuri, în plen. Tot atunci, cei doi senatori vizaţi de cererile DNA vor susţine declaraţii de la tribuna Senatului, pentru a-şi prezenta apărarea. Gabriel Oprea deja a anunţat că va spune mai multe lucruri, în plen, în timp ce Doina Tudor afirma că nu le poate cere nimic senatorilor.

Votul în cazul cererilor DNA este secret, cu bile. Pentru ca solcitările Justiţiei să fie admise, este nevoie de votul a jumătate plus unu din numărul senatorilor prezenţi în plen.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *