Skip to content
Politică

UPDATE MAE a anunțat. Nu sunt pasageri români/ ALERTĂ Un avion EgyptAir, deturnat

UPDATE 12:55

Ministerul Afacerilor Externe informează marţi că, potrivit datelor oferite de autorităţile competente din Egipt şi Cipru, niciun cetăţean român nu se afla la bordul aeronavei EgyptAir, deturnată pe Aeroportul Internaţional Larnaca.

„Imediat după semnalarea incidentului, misiunile diplomatice ale României la Cairo şi Nicosia au întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile competente din Egipt şi Cipru în vederea obţinerii de informaţii suplimentare cu privire la incident şi verificarea existenţei unor cetăţeni români la bordul aeronavei”, se arată în răspunsul MAE

——————

UPDATE 11:03

Compania EgyptAir a anunțat că, în urma negocierilor cu atacatorul, a obținut eliberarea tuturor pasagerilor aflați la bordul avionului deturnat în Cipru, cu excepția a cinci cetățeni străini (care nu sunt egipteni) și a membrilor echipajului, transmit Reuters și AFP, citate de Agerpres.

„Negocierile cu cel care a deturnat avionul s-au încheiat cu eliberarea tuturor pasagerilor cu excepția echipajului și a cinci cetățeni străini”, a anunțat EgyptAir într-un comunicat de presă.

Anterior, Reuters — care cita surse de pe aeroportul din Alexandria — transmisese că la bordul avionului deturnat se aflau opt britanici și 10 americani.

Postul Sigma Live, citat de Haaretz, a relatat mai devreme că zborul MS181 cu 81 de persoane la bord a fost deturnat și că turnul de control al aeroportului din Larnaca a primit un mesaj în acest sens la ora 8:30, iar avionul a reușit să aterizeze pe aeroportul cipriot la ora 08:50.

———–

Un avion EgyptAir a fost deturnat.

Este vorba despre un avion care călătorea din Alexandria se îndrepta spre Cipru.

Avionul avea circa 80 de oameni la bord. Acesta a fost deturnat de un bărbat înarmat, potrivit news.ro.

Aeronava se afla la aproximativ 100 de kilometri de Cipru, cand pilotul a cerut sa aterizeze de urgenta pe aeroportul din Larnaca, mentionand ca este vorba despre o deturnare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *