Skip to content
Politică

UPDATE Manda: Nu am ajuns la subiectul SRI-DNA / Coldea: Demersurile riscă să devină vânătoare de vrăjitoare

puterea.ro

UPDATE 19:50

Claudiu Manda a afirmat că urmează să fie audiați la Comisia SRI Liviu Dragnea și Traian Băsescu.

————————-

UPDATE 19:41

Senatorul PSD Claudiu Manda a afirmat că parlamentarii din Comisia SRI nu au apucat să discute cu Florian Coldea despre subiectul SRI-DNA, ci doar despre relația dintre SRI și DIICOT.

Alte teme rămase neatinse în întrevederea de marți s-au referit la relația dintre SRI și Agenția Națională de Integritate (ANI) și implicare SRI în justiție (așa-numitul „câmp tactic”).

În schimb, Manda a precizat că parlamentarii s-au concentrat pe mecanismele de decizie de pe vremea când Coldea și George Maior conduceau SRI.

————————

UPDATE 19:36

Președintele Comisiei SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat în urmă cu puțin timp că audierea de marți a putut acoperi doar o jumătate dintre problemele pentru care parlamentarii îl chemaseră pe Florian Coldea. De exemplu, aleșii nu au apucat să îl întrebe pe fostul șef din SRI despre protocoalele secrete. Totodată, Coldea nu a oferit foarte multe detalii despre cazul Alina Bica-Ovidiu Tender, generalul mulțumindu-se doar să spună că SRI nu a încălcat legea.

De asemenea, conform lui Manda, Coldea a negat că SRI s-ar fi implicat în politică, potrivit Realitatea TV:

——————

Generalul Florian Coldea – fost prim-adjunct al directorului SRI – a făcut marți seară o scurtă declarație de presă după audierea lui în Comisia parlamentară de control al Serviciului Român de Informații.

Încă de la început, ofițerul a dat asigurări că audierile vor continua și că va continua să facă declarații.

Coldea a lansat săgeți la adresa unor jurnaliști care au lansat „alegații” în spațiul public, jurnaliști dintre care unii „ne cultivau cu multă insistență”.

Același Florian Coldea a precizat că protocoalele secrete între PICCJ și diverse instituții ale statului (PICCJ, DNA, ANAF, Curtea de Conturi etc.) „se înscriu în limita legii” și au ajutat la prevenirea și contracararea unor riscuri la adresa României, conform Realitatea TV.

„Multe țări cu capabilități mai mare decât ale României au fost serios afectate. Am contribuit semnificativ ca România să fie catalogată ca țară sigură. Siguranța României nu este un dat, ci rezultatul unor eforturi și sacrificii personale. Mandatul meu, într-o perioadă dificilă, a făcut din SRI o instituție modernă. Instituția a prevenit și contracarat riscuri și amenințări asupra României și aliaților săi. Nu înțeleg sintagmele de astăzi (legate de „statul paralel” – n.r.), dar am precizat că mă pot referi doar la statul vertical. Doresc să precizez și să atrag atenția că deși înțeleg frustrarea unora, aceste demersuri riscă să se transforme într-o adevărată vânătoare de vrăjitoare”, a afirmat Coldea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *