Skip to content
Politică

UPDATE Mesaj pentru Dragnea de la primarul PSD care a semnat #Fărăpenali. Cum răspunde la o întrebare sensibilă EXCLUSIV

stirilekanald.ro

UPDATE 18:01

Primarul din Pucioasa, Constantin Ana, și-a trimis în urmă cu puțin timp redacției PSnews.ro declarația de avere și pe cea de interese. În continuare, ele nu sunt disponibile pe site-ul primăriei, dar le puteți descărca de AICI, respectiv AICI.

—————————

Primarul PSD care a semnat inițiativa USR de modificare a Constituției cunoscută drept #Fărăpenali a acordat luni o declarație pentru PSnews.ro, în care a oferit mai multe detalii despre gestul care l-a propulsat în primele titluri ale presei de astăzi.

CITIȚI ȘI: Reacție tranșantă de la vârful PSD: primarul din Pucioasa, taxat dur după ce a semnat petiția USR EXCLUSIV

Este vorba despre Constantin Ana (foto jos; sursa: politica-broastei.ro), aflat la primul mandat de edil al orașului Pucioasa din județul Dâmbovița (detalii în linkul de mai sus). Încă de la început, politicianul a negat că semnătura pe inițiativa USR-iștilor i-ar fi atras repercusiuni pe linie de partid.

„Nici vorbă! Surprinzător, nu?” au fost primele cuvinte ale primarului.

Noi am insistat: a simțit Constantin Ana vreo presiune pe linie de partid la nivel județean sau național? La rândul lui, edilul a precizat că șeful lui direct, Adrian Țuțuianu (vicepreședinte PSD la nivel național și liderul filialei Dâmbovița), nu a avut nicio problemă.

„Am discutat cu președintele Țuțuianu aseară – ne-am întâlnit la un botez, întâmplător. Eu i-am explicat care a fost decizia mea. N-a avut absolut nimic de comentat. I-am explicat de ce am făcut-o. Dacă vreți, vă explic și dumneavoastră”, a afirmat Ana.

În continuare, Constantin Ana și-a detaliat motivele pentru care și-a pus semnătura pe inițiativa „Fără penali în funcții publice”.

„Poziția mea a fost foarte simplă. Unu la mână: mie mi se pare că oricum în momentul de față, eu, ca și candidat al PSD-ului (vorbesc în nume personal), îndeplinesc aceste condiții. Mai ales că la momentul în care noi ne-am lansat candidatura, am depus cu toții un cazier judiciar. Deci nu e asta o problemă; din contră.

Al doilea lucru: am vrut să demonstrez că și noi suntem oameni, ca toți ceilalți, și că ne interesează viitorul acestei țări. Nu suntem maimuțele pe care le arată unii și alții cu degetul astăzi. Suntem cetățeni implicați, suntem oameni pe care îi interesează viitorul țării. De altfel, de-aia și suntem în funcțiile în care suntem – și eu, și alți colegi. Și cred că la momentul de față, această ură și această dezbinare care s-au creat între PSD-iști și mare parte din populație trebuie să înceteze.

Iar gesturile astea mici cred eu că înseamnă mult și că ne aduc cu picioarele pe pământ pe toți și realizăm că avem o singură direcție la care trebuie să ne raportăm cu toții”, a explicat PSD-istul pentru PSnews.ro.

Pe de altă parte, întrebat dacă din punctul lui de vedere, Liviu Dragnea ar trebui să se retragă de la conducerea PSD și a Camerei Deputaților, având în vedere condamnarea definitivă și cea în primă instanță, Constantin Ana a răspuns: „Vă spun un lucru (le-am spus și celorlalți colegi): decizia îi aparține dânsului. Eu dacă eram în locul dânsului, știam ce am de făcut. Dar nu sunt. Nu pot eu să decid pentru dânsul. Eu știu doar ce-mi doresc pentru mine și pentru orașul meu: cu toții vrem să trăim într-o țară curată și într-o țară normală – într-o țară cu adevărat europeană”.

Celălalt subiect discutat cu edilul din Pucioasa a fost absența oricărei declarații de avere și de interese de pe site-ul primăriei (a se vedea imaginea de mai jos). Politicianul s-a arătat uimit de această situație, dând de înțeles că vina ar fi a IT-iștilor care se ocupă de portalul instituției.

„Nu sunt încărcate? O să verific. Avem contract cu o firmă. Dacă vă interesează a mea personală, v-o trimit – n-am nicio problemă. Toată lumea și-a completat declarațiile până la sfârșitul lunii mai”, a afirmat Ana.

I-am pus în vedere primarului că nu sunt disponibile nici măcar declarațiile vechi (de acum 6 luni, 1 an etc.).

„Dacă este cum spuneți dumneavoastră, îmi cer eu personal scuze și o să mă ocup să se posteze cât mai rapid. Din păcate, suntem într-o perioadă de concedii și mi-e cam greu să mă organizez, că am aproape o treime din primărie în concediu. Nu înțeleg care este legătura între una și alta, dar nu e nicio problemă, a replicat social-democratul.

I-am explicat primarului că vrem să îi facem o prezentare cât mai cuprinzătoare, să îl cunoască lumea cât mai bine. La rândul său, omul politic a spus: Pe mine mă cunoaște lumea așa cum trebuie să mă cunoască. Cei care au vrut să afle mai multe despre mine au intrat și pe pagina personală de Facebook, am observat că am avut momente în care am luat atitudine și împotriva unora, și împotriva celorlalți. Deci n-am o problemă cu asta”.

Precizăm că până la momentul publicării acestui articol, primarul nu ne-a trimis vreun document, deși i-am dat adresa redacției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *