Skip to content
Politică

UPDATE Mesajul Președintelui înainte de vizita în Italia. Ce se află pe agenda lui Iohannis

" "

UPDATE ORA 09.18

Înainte de plecarea în Italia, Președintele Klaus Iohannis a declarat că în cadrul acesti vizite, va aborda tema aderării României la spațiul Schengen, punctând că și discuțiile despre comunitatea românească vor fi un punct important de pe agendă.

" "
" "

„Deplasarea în Italia continuă seria vizitelor externe pe care am ținut să le fac la început de mandat în state în care România are relații strategice. Italia este unul din principalii parteneri economici ai României. Existența unei comunități românești foarte mari ne face să găsim modalități în care putem să întărim colaborarea și coordonarea în interiorul UE și NATO. Un subiect va fi aderarea României la spațiul Schengen, așa cum am făcut cu ocazia tuturor vizitelor”, a declarat Iohannis.
Voi aborda tema aderarii României la spatiul Schengen, discutiile despre comunitatea romaneasca vor fi un punct important de pe agenda”,
a transmis Klaus Iohannis .

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele României, Klaus Iohannis, va efectua luni și marți o vizită oficială în Italia.

Astfel, potrivit sursei citate, șeful statului va susține o declarație de presă înainte de plecare, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni.

Președintele Iohannis va avea luni, la Palatul Quirinale din Roma, convorbiri cu omologul său italian, Sergio Mattarella.

De asemenea, luni, Klaus Iohannis se va întâlni cu președintele Senatului, Pietro Grasso, la Palatul Giustiniani și cu reprezentanți ai comunității românești din Italia, la Palazzo della Cancelleria.

Marți, șeful statului va avea convorbiri cu președintele Consiliului de Miniștri, Matteo Renzi, la Palatul Chigi și se va întâlni cu studenți români din Italia, la Accademia di Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *