Skip to content
Politică

UPDATE Mihaela Iorga-Moraru contraatacă / Nou episod din războiul de la vârful DNA

observator.tv

UPDATE: 15:15

Progurorul Mihaela Iorga-Moraru neagă faptul că ar fi avut în fișet sau în birou vreo sumă de bani sau bunuri de lux și spune că se confruntă cu o acțiune premeditată de discreditare a sa.

„Eventual au fost găsite în biroul sau în fișetul unui coleg. Coordonam activitatea mai multor procurori. Există un proces verbal pentru o sumă de bani, dar nu știu să vă spun acum dacă este un proces verbal încheiat de mine sau de altcineva. Este vorba de o sumă de bani primită de la un denunțător pentru un flagrant. Flagrantul nu s-a realizat, iar denunțătorul a inistat ca banii să rămână la noi până la realizarea unui alt flagrant. Banii au fost fotografiați, cu tot cu serie, și sunt menționați în mai multe documente care vizează acel caz. Nu știu ce s-a transmis la Inspecția judiciară, pentru că nu am acces la documente”, a explicat magistratul joi, într-o intervenție telefonică la Digi24.

—————————————-

Știrea inițială

Un nou episod din războiul de la vârful DNA se derulează în prezent. Vedeți mai jos ce acuzații grele a lansat Direcția Națională Anticorupție contra Mihaelei Iorga-Moraru, procuroarea recent revocată din parchetul condus de către Laura Codruța Kovesi.

Conducerea DNA a anunţat joi, într-un răspuns pentru Digi24, că a descoperit nereguli grave în dosarele instrumentate de către Mihaela Iorga, unul dintre procurorii revocaţi din funcţie acum două săptămâni. În fişetul ei din birou au fost găsiţi 400.000 de lei, pentru care nu există justificare, ceasuri de lux şi documente acuzatoare la adresa unui înalt oficial, cărora anchetatorul nu le-a dat curs, susține parchetul Codruței Kovesi.

DNA precizează că a decis să sesizeze Inspecția Judiciară după ce, în urma revocării Mihaelei Iorga-Moraru din direcție, s-a trecut la inventarierea dosarelor la care aceasta lucrase anterior.

Într-unul dintre dosare, a fost găsită suma de 398.000 de lei, primită de la o persoană fizică, după cum reiese dintr-un proces verbal întocmit de magistratul care a lucrat la DNA până la începutul acestei luni, însă banii nu erau justificați în vreun fel și nici nu proveneau din fondul de flagrant, susține parchetul anticorupție.

De asemenea, în fișetul procurorului a fost găsit un ceas în valoare de aproape 68.000 de lei și un stilou de peste 8.000 de lei, care erau probe într-un dosar și ar fi trebuit să stea, în mod normal, în camera de probe a DNA, iar nu în fișetul procurorului, potrivit Direcției.

În alt dosar, Mihaela Iorga-Moraru ar fi făcut demersurile pentru solicitarea unui aviz pentru începerea urmăririi penale, l-ar fi obținut, dar ar fi dat curs acelui aviz abia după ce faptele s-au prescris, acuză DNA.

Pe de altă parte, în prezent, Inspecția Judiciară face verificări privind o plângere depusă de Mihaela Iorga-Moraru și alți doi procurori (Doru Țuluș și Nicolae Marin) la adresa șefei DNA, după ce celor trei li s-a cerut să facă un test cu detectorul de minciuni în ancheta privind înregistrările din interiorul DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *