Skip to content
Politică

UPDATE Mina Uricani: un alt miner a pierdut lupta cu viața/ Control la Spitalul de Arsuri

Radio Bucuresti FM

UPDATE 11:36

După tragica veste din dimineața zilei de joi conform căreia un alt miner a pierdut lupta cu viața după incidentul de la mina din Uricani, autoritățile se pun în mișcare.

În acest sens, se pare că Ministrul Sănătății a cerut Inspecției Sanitare de stat să facă verificări la Spitalul de Arsuri, potrivit Digi24.ro.

Bărbatul avea arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi la nivelul căilor respiratorii. Și se pare că la doi ani de la tragedia din Colectiv infecţiile intraspitaliceşti continuă să facă victime. E acuzaţia extrem de gravă făcută de Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor. Ministerul Sănătății a cerut un control la Spitalul de Arsuri în urma acestor acuzații.

Fişa pacientului arată clar faptul că avea două infecţii cu Klebsiella şi Pioceanic, germeni extremi de periculoşi ce se găsesc cel mai adesea în spitale. Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor susţine că pioceanicul a ajuns în corpul minerului din cada în care a fost spălat.

„În opinia mea, acest spital trebuie închis imediat. Deși ne-am lăudat la doi ani de la Colectiv că la acest spital s-a înființat o secție de terapie intensivă nouă, modernizată, cu protecția pacientului și a personalului, această secție este colonizată cu bacterii foarte periculoase.

Mai mult: procedurile de îngrijire medicală sunt de-a dreptul criminale. Pacienții sunt spălați într-o cadă, aceeași cadă veche de ani de zile care aceeași husă, care este de unică folosință. Acea husă nu poate fi dezinfectată cu nicio procedură, fie ea și modernă. Iar șeful compartimentului de terapie intensivă, domnul Adrian Stănculea, acel purtător de cuvânt care ieșea după Colectiv și inducea lumea în eroare, și pe miniștri, și pe mine, că acolo se rezolvă, ca au capacitatea să rezolve cazuri complexe, grave, iată: acest individ și de această dată s-a aventurat în a pune un om care avea șanse la viață, arsurile lui nu erau atât de profunde, dar infectându-l cu o bacterie foarte periculoasă, a reușit, iată, să-i ia viața.

Este un individ care trebuie înlăturat imediat din acel spital. Noi l-am prins cărând materiale din spital, făcând intervenții chirurgicale de estetică”, a declarat Barbu la televiziunea citată.

————————————–

Un alt miner, cel de-al doilea, victimă a accidentului de la Mina Uricani din 30 octombrie, a murit, joi dimineaţă, la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Prefectul de Hunedoara, Kiszely Fabius, a declarat  că a fost informat de către ITM despre decesul celui de-al doilea miner, potrivit mediafax.ro

A murit în această dimineaţă, în jurul orei 05.30. Este vorba despre cel care era cel mai grav dintre ei, cu peste 40% arsuri pe suprafaţa corpului şi care avea căile aeriene foarte afectate. Celalalt este bine, mâine va fi externat„, a declarat directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu.

Patru mineri au fost răniţi, în 30 octombrie, în urma unei explozii care a avut loc în Mina Uricani, iar un al cincilea ortac care a intrat să-şi salveze colegii s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

Trei mineri au fost găsiţi la scurt timp după producerea deflagraţiei şi scoşi din mină, în timp ce al patrulea era dispărut şi a fost localizat după trei ore şi jumătate. Acesta a fost scos la suprafaţă mort.

Cei trei mineri au fost duşi în Capitală, cu un elicopter, doi dintre ei fiind transportaţi la Spitalul de Arşi şi unul la Spitalul „Bagdasar Arseni”.

Unul dintre aceştia, Alin Băran, a murit joi dimineaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *