Skip to content
Politică

UPDATE Miniștrii demisionari, PRIMELE declarații/ Tudose, învingător în meciul cu Dragnea

ziuaconstanta.ro

UPDATE 08:35

Ministrul Dezvoltării Regionale Sevil Shhaideh a declarat, la finalul şedinţei Consiliului Executiv al PSD, că a luat decizia încă de miercuri, şi-a păstrat-o şi şi-a susţinut-o.

Mulţumesc membrilor CEx pentru toată susţinerea din această seară. Eu mi-am păstrat decizia pe care am luat-o ieri şi mi-am susţinut-o„, a declarat vicepremierul demisionar, la finalul CEx.

În plus, și Rovana Plumb a ținut să facă precizări, susținând că decizia sa privind demisia era luată, nu la cald, ci după ce a cumpănit, ea spunând că este nevinovată, dar că aceasta este cea mai bună hotărâre pentru partid.

Sunt un om de partid, mi-am prezentat poziţia am spus clar că am luat o decizie nu la cald, am cumpănit şi pentru că sunt un om bun de partid şi pentru că acest partid a câştigat încrederea a milioane de oameni prin programul prezentat, acest program trebuie pus în aplicare în continuarea. Nu ma renunţat la demisie, e un act unilateral, nu mă joc, sunt fermă când iau o decizie.

Vreau sa să îi rog pe cei de bună credinţă să înţeleagă gestul nostru. Până la urmă, demnitatea este ceea ce ne rămâne. Niciodată de când sunt în PSD nu am discutat despre problemele partidului, pentru că în orice organizaţie sunt probleme, mereu am vorbit în partid în forurile statutare, nu am acuzat pe nimeni

În politică nu există supărări, în politică trebuie să îţi vezi de drumul tău„, a declarat Rovana Plumb, la finalul şedinţei CEx, potrivit Digi24.ro

——————————-

UPDATE 23:40

„Toți colegii au adus argumente ca cele două colege ale noastre să nu plece din Guvern. După toate orele de discuții și discuții cu ele separat, toată lumea, în unanimitate le-a cerut să rămână, la final și-au menținut decizia de a demisiona. Au spus că nu vor să pună sub semnul întrebării posibilitatea ca PSD să rămână la guvernare. Sevil Shhaideh a spus, printre altele, că vrea să aibă demnitate, să nu fie acuzată că se agață de scaun. Toată lumea a apreciat, inclusiv prim-ministrul, profesionalismul și calitatea lor. Toți am greșit în această perioadă. Mulți vin și dau sfaturi, cum e bine și cum nu, doar-doar se produce o ruptură. PSD a trecut astăzi printr-o cumpănă foarte mare. Despre Mihai Tudose eu nu am zis nimic în aceste zile. Mihai Tudose este un premier bun, eficient. Cu greșelile lui. Poate ale lui sunt mai mici ca ale mele. Am comunicat prost unul cu altul. Eu îmi asum. Nu mai putem face asemenea greșeli”, a declarat Liviu Dragnea in conferinta de presa de la final.

”Atât Sevil cât și Rovana, după ce au primit citațiile la DNA, au venit să își prezinte demisiile. Le-am oprit. Dar au ajuns la limita răbdării. Nu am absolut nimic să le reproșez. Sper că Sevil va accepta să lucreze în aparatul guvernamental, pentru că este extraordinar de bună la ce face. Apropo de război. Da, am spus că îmi dau demisia dacă mi-o cere partidul sau nu pot duce la îndeplinire programul de guvernare. Din păcate pentru unii prieteni, cu ghilimelele de rigoare, nu este un război”, a declarat și Mihai Tudose.

UPDATE 23:32

Deputatul PSD Radu Moldovan a confirmat că Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc și-au menținut demisiile, deși au primit susținere din partea partidului.

”Demisia este un act unilateral, nu poți forța pe cineva să rămână dacă nu vrea” a spus Radu Moldovan, potrivit Antena 3.

UPDATE 23:29

Ședința CEx a PSD s-a terminat. Potrivit informațiilor obținute de postul de televiziune Antena 3, premierul Mihai Tudose nu va demisiona.

UPDATE 22:12

Partidul a respins demisiile miniștrilor Shhaideh, Plumb și Cuc, a anunțat Mihai Gâdea, la postul de televiziune Antena 3.

Potrivit celor mai recente informații, doar cei trei și-au depus demisiile anterior și s-au pus la dispoziția CEx.

UPDATE 21:37

Mihai Tudose ar fi spus în şedinţa Comitetului Executiv al PSD că ţine la imaginea partidului şi că daca nu au grija, efectele pot fi dezastruoase, potrivit unor surse REALITATEA.NET.

UPDATE 21:16

Jurnalistul Mihai Gâdea a anunțat în urmă cu puțin timp că Liviu Dragnea și Mihai Tudose pregătesc o conferință de presă comună în această seară, ca un posibil semn de armistițiu.

—————————————

UPDATE 21:09

Situația este cu dus și întors. Conform surselor Antena 3, se pare că miniștrii jos-menționați și-ar fi pus demisiile la dispoziția partidului. Cu alte cuvinte, demisiile vor intra în vigoare numai dacă CEx-ul PSD stabilește acest lucru.

Între timp, fiecare dintre cei patru miniștri a ținut un discurs în fața CExN-ului, toți fiind aplaudați furtunos, mai transmite televiziunea de știri.

———————

Ministrii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Razvan Cuc si-ar fi anuntat disponibilitatea de a demisiona, potrivit unor surse din PSD citate de Hotnews.

Nu a avut inca loc un vot in cadrul conducerii PSD. Digi anunta un al patrulea ministru care ar fi demisionat: Ilan Laufer

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *