Skip to content
Politică

UPDATE Ministru cu dosar la DNA, audiat în Senat

ziuaconstanta.ro
" "

UPDATE 13:00

Ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, s-a declarat miercuri „complet nevinovat” în raport cu acuzațiile aduse de procurorii DNA în dosarul care vizează ocuparea unor posturi din minister.

" "
" "

La finalul audierii sale de către membrii Comisiei juridice din Senat pe marginea acestui dosar, ministrul a afirmat că nu dorește să facă mai multe declarații pentru că are „o experiență neplăcută” cu un comunicat de presă în care a dorit să clarifice lucrurile.

„Am o experiență neplăcută printr-un comunicat pe care l-am dat tocmai încercând să clarific lucrurile. Asta am cerut și astăzi, să clarific aceste câteva lucruri din dosar. Eu mulțumesc că îmi acceptați să nu fac alte declarații, ținând cont de toate circumstanțele. (…) Sunt complet nevinovat”, a spus Viorel Ilie, care a fost însoțit de avocatul său la Parlament.

La rândul lui, avocatul Adrian Miclescu a precizat că a susținut în fața senatorilor juriști că cererea de acordare a avizului de cercetare penală „este totalmente neîntemeiată”.

„Am expus (…) toate probele din care nu rezultă nici direct, nici indirect — și mă refer la declarații de martori, la declarații de suspecți și toate înregistrările ambientale — vreo participație infracțională directă sau indirectă a domnului ministru. Urmează ca până luni să depunem aceste note scrise în complexitatea lor cu mențiunea că până în acest moment domnul ministru nu a dat nicio declarație în acest dosar, cu toate că, dacă ar fi fost să fie o procedură imparțială, cel puțin ar fi trebuit audiat înainte de formularea acestei cereri în calitate de martor, după care să se decidă dacă este suficient sau dacă sunt elemente care îndrituiesc o solicitare de urmărire penală”, a explicat Adrian Miclescu.

Biroul permanent al Senatului a decis marți că raportul cu punctul de vedere al Comisiei juridice referitor la cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a senatorului Viorel Ilie să fie finalizat până pe 26 septembrie.

————————————————————

Un ministru din guvernul condus de premierul Mihai Tudose va fi audiat, miercuri, în Senat.

Mai exact, este vorba despre ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, care va fi audiat, miercuri, de membrii Comisiei juridice a Senatului în legătură cu un dosar de la DNA.

Pe 25 august, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale, potrivit postului de televiziune Digi 24.

„Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a organizat un concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale de execuţie pe perioadă nedeterminată. Cu referire la concurs, au rezultat indicii că acesta ar fi fost aranjat, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) să ocupe funcţiile, în detrimentul altora, criteriul competenţei devenind total nerelevant”, îşi motiva DNA solicitarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *