Skip to content
Politică

UPDATE Ministrul încearcă să dreagă lucrurile în cazul gafei

Cotidianul

UPDATE: Ministrul Apărării Naționale a venit cu o reacție cu privire la faptul că ar fi comis o gafă în emisiunea de televiziune de la Antena3.

Mihai Fifor a pus situația pe seama unei greșeli de înțelegere al mesajului.

„Niciodată nu cred că cineva ar putea afirma că la Deveselu avem rachete balistice. Aseară am spus că avem baza de la Deveselu, care se ocupă de rachetele balistice, în niciun caz că la Deveselu avem asemenea rachete.

E puțin probabil că eu să nu știu ce adăpostim la Deveselu, să nu știu că acolo sunt rachetele interceptoare și în ce mod funcționează scutul de la Deveselu.

A fost doar o greșeală de înțelegere, de comunicare în cel mai rău caz, dar în niciun caz nu aș putea vreodată afirmă că la Deveselu avem rachete balistice”, a declarat Mihai Fifor, la Digi24.

—————————————————-

Unul din miniștrii Cabinetului Dăncilă a participat în cursul serii zilei de marți într-o emisiune difuzată de Antena3. Pe lângă tema relației cu Rusia și a modului în care se raportează NATO la armata română au mai existat și unele discuții despre capitolul dotării armatei.

Precis, este vorba despre Ministrul Apărării, Mihai Fifor, care a fost și protagonistul celei mai recente gafe a Guvernului Dăncilă, declarând că România are în baza militară de la Deveselu rachete balistice când de fapt sunt rachete interceptatoare.

„Evident că niciodată preşedintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilităţi militare foarte serioase. Cum ar putea să fie vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permaneţa militarilor americani pe teritoriul românesc? Cum ar putea vreodată Federaţia Rusă să fie încântată că România îşi dezvoltă capabilităţile navale?”, a arătat ministrul apărării.

Rachetele interceptoare de la Deveselu acționează în baza energiei kinetice și, spre deosebire de cele balistice, nu au capacităţi ofensive, ci scopul lor este acela de a contracara tocmai rachetele balistice. E adevărat, aceste rachete interceptoare fac parte din apărarea antirachetă a NATO, căruia i se mai spune și scutul antibalistic al NATO, informează digi24.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *