Skip to content
Politică

UPDATE/ Ministrul Justiției a sesizat Inspecția Judiciară

www.romaniatv.net

UPDATE

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a sesizat Inspecția Judiciară, miercuri, în urma discuției telefonice purtate cu procurorul general Augustin Lazăr.

Motivul este acela că procurorul general refuză să pună la dispoziția Parlamentului documentele privitoare la ancheta alegerilor prezidențiale din 2009, iar Augustin Lazăr ”nu trebuie să întrebe CSM ce să facă sau să nu facă într-o anumită cauză”, a spus ministrul Justiției, potrivit Antena 3.

Cei doi au vorbit la telefon, pentru că procurorul general este în concediu.

————————

Ministrul Tudorel Toader spune că va sesiza Inspecția Judiciară în cazul procurorului general Augustin Lază, pe fondul bâlbâielii manifestate de acesta în fața solicitării comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009 privind consultarea dosarului penal cu același obiect, clasat de procurori.

Lazăr a evitat să dea un răspuns clar în acest sens, trimițând solicitarea parlamentarilor din comisie la CSM spre analiză.

Am convingerea că procurorul general își cunoaște atribuțiile de serviciu. Voi vorbi cu dânsul, sigur, dacă îl voi găsi, după acre voi sesiza Inspecția Judiciară. Nu cred că procurorul general trebuie să întrebe CSM că să facă sau să nu facă într-o anumită cauză”, a precizat ministrul Toader, în direct la digi24.

Refuzul venit din partea lui Augustin Lazăr a stârnit critici din  partea membrilor comisiei parlamentare, deputatul PSD Liviu Pleșoianu solicitând chiar demisia ministrului Tudorel Toader sub prezumția că acesta ar încerca să o protejeze pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi și câteva personaje politice de o eventualele audieri în fața comisiei.

Kovesi, fostul adjunct al SRI Florian Coldea, Gabriel Oprea și Neculai Onțanu au refuzat să se prezinte la audierile programte de comisia parlamentară în cazul scandalului alegerilor prezidențiale din 2009, când se bănuiește că Trian Băsescu ar fi fost susținut de personaje din instituțiile statului pentru a obține un nou mandat de președinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *