Skip to content
Politică

UPDATE Miracol în Italia! Fetița româncei, printre supraviețuitori

IBTimes UK

UPDATE 14:10

Românca și cei doi copii sunt în viață, titrează presa italiană. Ludovica, fetița româncei din hotelul Rigopiano, este în elicopter, în drum spre spitalul din L’Aquilla, annță B1 Tv. Opt oameni au fost scoși din hotel până în acest moment.

————–

Pompierii care intervin ca hotelul Rigopiano afectat de avalanşa din centrul Italiei au găsit şase persoane în viaţă, scrie presa italiană.

Autorităţile italiene continuă căutarea eventualilor supravieţuitori în hotelul afectat de avalanşă, anunță mediafax.ro.

Operaţiunile de căutare sunt îngreunate de zăpada care blochează singurul drum de acces spre hotel, dar şi riscul producerii unor noi avalanşe.

Cel puţin 25 de oameni, inclusiv câţiva copii, sunt în continuare dispăruţi, şi există temeri că ar fi decedat după ce hotelul a fost grav afectat de o avalanşă în cursul după-amiezii de miercuri.

Trei români, un adult şi doi copii, se aflau în hotelul afectat de avalanşa care a avut loc în regiunea Abruzzo, din Italia, a anunţat joi, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti.

Acoperişul hotelului s-a prăbuşit parţial, iar clădirea este în mare parte acoperită de un strat gros de zăpadă.

„Încă nu ştim câte persoane sunt dispărute sau decedate”, a anunţat Antonio Di Marco, preşedintele provinciei Pescara, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

„Clădirea a fost lovită direct de avalanşă, fiind împinsă zece metri”, a completat oficialul, potrivit The Local.

Avalanşa a fost cauzată de cutremurele produse miercuri în zonele L’Aquila (regiunea Abruzzo) şi Rieti (regiunea Lazio).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *