Skip to content
Politică

UPDATE/ Mircea Băsescu a fost eliberat condiționat

RTV.net

UPDATE 14:08

Mircea Băsescu a fost eliberat condiționat luni după-amiază.

Fratele fostului președinte a părăsit penitenciarul Poarta Albă, cu bagajul în mână, informează postul de televiziune Digi 24.

El a fost rezervat în declarații, a spus doar că i-a fost de copii și nu a răspuns altor întrebări ale presei.

———————————————

Luni, 11 septembrie, Tribunalul Constanţa a decis că Mircea Băsescu va putea fi eliberat condiţionat, informează postul de televiziune Digi 24.

Mircea Băsescu a avut până în prezent trei cereri de eliberare condiţionată, prima fiind depusă în toamna anului trecut.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Instanţa a păstrat, astfel, decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016. În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă. Căpăţână a fost liberat condiţionat la sfârşitul lunii iunie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinţi, după ce, anterior, Judecătoria Drobeta Turnu Severin luase o decizie similară. Mircea Băsescu execută pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *