Skip to content
Politică

UPDATE Miron Mitrea rămâne în spatele gratiilor

UPDATE 13:12

Magistrații au decis, Miron Mitrea rămâne în spatele gratiilor.

Avocatul lui Miron Mitrea a anunțat că va face recurs, acesta urmând să se judece în perioada următoare la Judecătoria Constanța.

_______

Judecătoria Medgidia l-a audiat cu puţin timp în urmă pe Miron Mitrea, condamnat la doi ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

Miron Mitrea a cerut în nume personal liberarea motivându-şi prin intermediul avocatului solicitarea.

Apărătorul Adrian Midişan a explicat că Miron Mitrea a executat două treimi din pedeapsă, având în vedere că în închisoare a scris trei lucrări ştiinţifice, care îi aduc reducerea pedepsei cu 90 de zile, şi prin munca prestată la o autobază din Constanţa a câştigat reducerea pedepsei cu 50 de zile.

În plus, deţinutul a achitat şi suma de 327.000, prejudiciu în dosarul pentru care a fost condamnat. Avocatul a mai menţionat faptul că în penitenciarul Poarta Albă, unde îşi ispăşeşte pedeapsa, deţinutul Miron Mitrea a avut un comportament exemplar, primind 4 recompense.

Singura declaraţie a lui Mitrea în faţa judecătorului s-a referit la cele trei cărţi scrise în penitenciar: „Vă rog să luaţi în considerare faptul că cele 3 lucrări pe care le-am scris în închisoare au apărut înainte de ordonanţa care suspendă avatanjele scrierii unei astfel de opere de după gratii”, a declarat Mitrea, potrivit evz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *