Skip to content
Politică

UPDATE Modificările Codului Penal au trecut de Camera Deputaților

cvlpress.ro

UPDATE 13:48

Modificările Codului Penal au trecut de Camera Deputaților care este for decizional, cu 167 de voturi ”pentru”, ”, 97 împotrivă și 19 „abțineri”, informează postul de televiziune Digi 24, precizând că erau necesare 165 de voturi pentru ca proiectul de act normativ să treacă.

UDMR s-a abținut de la vot. Pe de altă parte, 9 deputați ai minorităților au votat în favoarea proiectului PSD-ALDE. De asemenea, un deputat PMP – Adrian Mocanu, de la Buzău – a exprimat o opțiune favorabilă.

Parlmentarii puterii au început să se ridice din bănci, ca un semn de sfidare față de discursul președintelui USR, deputatul Dan Barna, care a criticat virulent noile schimbări legislative, susținând că ”de astăzi, România nu mai este un stat de drept”.

———————————

Adoptarea modificărilor aduse noului cod penal, pe repede înainte. După ce marți senatorii au dat undă verde proiectului, de miercuri este rândul deputaților.

Mai exact, miercuri vor fi dezbătute în Camera Deputaților sugestiile pentru noul cod penal, în timp ce joi va avea loc votul. Ulterior, dacă modificările vor fi adoptate, actul normativ va merge la preşedinte pentru promulgare, conform News.ro.

Ședința deputaților urmează să înceapă la ora 10:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *