Skip to content
Politică

UPDATE MRU a depus jurământul/ Mihai Răzvan Ungureanu, uns șef peste spioni

UPDATE

Mihai Răzvan Ungureanu a depus, marți, jurământul de investitură în calitate de director al Serviciului de Informații Externe.

„Va multumesc domnule presedinte. Stimati colegi, deputati si senatori, in aceasta noua calitate care nu ma face nicicum mai putin legat de dvs. sufleteste va multumesc pentru increderea acordata astazi si doresc sa multumesc din nou presedintelui Romaniei pentru nominalizarea facuta. E o misiune care ma onoreaza, pe care cred ca am stiinta sa o fac, sa o duc la bun sfarsit si pentru indeplinirea careia nu voi precupeti niciun efort. Doresc sa multumesc parlamentarilor, grupului PNL pentru felul in care au sustinut aceasta nominalizare. Va sunt recunoscator ca fost coleg parlamentar al domniilor voastre. Doresc sa multumesc colegilor de la UNPR care au inteles sa faca distinctia intre politica de partid si cea nationala. Doresc sa multumesc colegilor de la UDMR pentru sprijinul acordat. Doresc sa multumesc colegilor de la Partidului Socialist, tuturor deputatilor, minoritatilor nationale din Romania, colegilor care sunt neafiliati politic. Doar cateva cuvinte doresc sa va spun. Domeniul care nu poate si nu trebuie sa fie contaminat politic. Politica e exclusiv politica nationala si profesionistii sunt cei care pun in aplicare interesul nostru strategic. Stiu ce inseamna aceasta validare prin vot pentru ca am trecut prin experiente electorale si politice variate. Sunt adeptul competitiei politice dar nu putem desparti interesul strategic al Romaniei de nevoia noastra de securitate, indiferent de doctrina pe care o clamam ca oameni politici. Astazi sunt validat de o clasa politica care dupa mandatul de prim-ministru imi ofera din nou posibilitatea de a fi si intr-o alta pozitie de folos natiunii. Cred ca e dovada noastra de maturitate. Cred ca e semnul triumfului democratiei statului de drept. As vrea ca noul meu mandat, mai mult decat mandatul anterior, sa-mi conving colegii ca doar impreuna putem schimba perceptia paguboasa care planeaza asupra serviciilor. Prin votul dvs. primesc nu doar incuviintare a mandatului ci un mandat social al institutiei pe care o voi coordona pentru ca ati demonstrat ca e o ratiune sociala a acestei numiri”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu după ce a fost votat director al SIE.

————–

Potrivit unor surse citate de B1 TV, Parlamentul a votat, marți, pentru numirea fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu la șefia Serviciului de Informații Externe.

Astfel, Mihai Răzvan Ungureanu a fost votat cu 278 de voturi „pentru” și 6 „împotrivă”.

286 de parlamentari au semnat pe lista de prezență din plen, în condițiile în care pentru a exista cvorum este nevoie de prezența a 278 de aleși. Pe lista de semnatari apar și patru membri ai PSD, informează B1 TV.

 

1 comentariu la “UPDATE MRU a depus jurământul/ Mihai Răzvan Ungureanu, uns șef peste spioni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *