Skip to content
Economie Societate

UPDATE Negocierile s-au încheiat / Fără cărbune, Termocentrala Rovinari a închis deja un grup energetic

UPDATE

Negocierile de la sediul Prefecturii Gorj la care au participat ministrul Energiei, Anton Anton, s-au finalizat după aproximativ trei ore.

Creşterea salarială netă oferită personalului muncitor este de 585 de lei, anunță Adevărul.ro.

Ministrul Energiei a semnat un comunicat cu privire la ajorarea salarială obţinută pentru salariaţi este de 1.000 de brut pentru personalul muncitor, ceea ce înseamnă în jur de 580 de lei net, 700 de lei brut pentru conducători formaţii de lucru şi 500 de lei brut pentru şefii de sector.

De asemenea, minerii care au făcut grevă vor recupera zilele pe care nu le-au lucrat, iar plângerile la adresa lor fi retrase.

Vaucherele de vacanţă de 1450 de lei vor fi acordate după 1 mai.

Se pare că nici aceste sume nu îi mulţumesc pe angajaţii de cadrul carierelor. Ei cer o majorare de 1.000 de lei net.

_________________________

UPDATE

Ministrul Energiei, Anton Anton, și conducerea Complexului Energetic Oltenia nu au reușit să ajungă la un acord în cursul negocierilor de joi.

După aproape o săptămână de la inceputul grevei minerilor de la Complexil Energetic Oltenia, ministrul a mers joi la Târgu Jiu pentru a discuta cu reprezentanții CE Oltenia, însă negocierile au eșuat.

_________________________

Ministrul Energiei, Anton Anton, şi secretarul de stat Doru Vişan vor avea, joi, o noua întâlnire cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), ca urmare a reluării grevei in carierele CEO, a anunţat ministerul. În noaptea de miercuri spre joi, una din cele trei unităţi funcţionale ale termocentralei de la Rovinari a fost închisă pe fondul reducerii rezervelor de cărbune.

Ministrul Energiei Anton Anton impreuna cu Secretarul de Stat Doru Visan vor avea in cursul zilei de astazi, 17 ian 2019, o noua întâlnire cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia, urmare a reluării grevei in carierele CEO. Discutiile vor avea loc începând cu ora 12:00 la sediul Prefecturii din Targu Jiu”, se arată în comunicatul ministerului, citat de Antena3.ro.

Un grup de producţie al Termocentralei de la Rovinari a fost oprit, în cursul dimineții de miercuri. Și celelalte două urmează să fie oprite în cursul acestei dimineți.

Stocurile de cărbune sunt aproape epuizate şi, dacă minerii care sunt în grevă de șase zile nu reîncep munca, întreaga activitate a CE Oltenia poate fi blocată.

O zi în care nu funcționează grupurile energetice înseamnă o pierdere de 15 milioane de lei pentru companie.

Sunt circa 7.000 de mineri care au aderat la greva generală, grevă care a fost declarată nelegală de Tribunalul Gorj. Aceștia au refuzat să reia lucrul, chiar dacă au primit promisiuni că salariile vor fi mărite cu până la 24%.

Potrivit lui Manu Tomescu, lider sindical CE Oltenia, la această oră există sute de mineri care sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *