Skip to content
Politică

UPDATE Nicolae Robu, primarul Timișoarei, suspect într-un nou dosar al DNA

presalocala.com

UPDATE 12:30

Audierea lui Nicolae Robu la Direcția Națională Anticorupție (DNA) s-a încheiat.

Primarul Timișoarei susține că este cercetat într-un dosar privind lucrările proiectare pentru reabilitarea termică a 65 de blocuri din oraș, însă a afirmat că este relaxat, pentru că totul a fost făcut legal, informează News.ro.

Totodată, Robu afirmă că firma care a efectuat lucrările este a unei rude îndepărtate, spunând că nici nu a știut că lucrările respective i-au fost atribuite tocmai companiei acestei rude.

”Era o rudă prin alianţă cu care nu am avut relaţii, ca şi cum nu am fost rude, şi sper că şi el recunoaşte. Era membru activ în secretariatul PNL, nu ne-am vizitat niciodată, nu am avut relaţii, de altfel a şi divorţat de o nepoată a mea. Trebuie să văd mai întâi în detaliu despre ce e vorba. Eu sunt foarte relaxat, foarte senin, nici nu am ştiut că i se face atribuirea acestei persoane. Chiar dacă m-a deranjat atunci simplul fapt că era această legătură, pe mine m-a deranjat şi am reprosat că s-a întâmplat aşa”, a spus Robu la ieșirea de la DNA.

De asemenea, primarul liberal susține că el s-a implicat doar atunci când primăriei i-au fost ceruți mai mulți bai pentru respectivul contract.

„Eu nu m-am implicat decât în momentul în care el pretindea mai mulţi bani, şi am fost categoric cu el. Dacă ai luat un contract de 15.000 de euro, atribuit conform legii. Legea Achiziţiilor Publice permite atribuirea sumei de 15.000 de euro. Atât era platforma atunci, după aceea a crescut. Eu nu contest că valoarea muncii tale valorează mai mult. Poate valorează, poate nu, nu e treaba mea să fac astfel de evaluari. I-am spus foarte clar- nu există nicio bază legală să primeşti bani în plus. I-am atras atenţia foarte serios, nu l-am şantajat, Doamne fereşte. Dimpotrivă, l-am acuzat pe el că ne şantajează, şi o să prezint SMS-ul pe care l-am trimis. L-am acuzat pe el că ne şantajează refuzând să predea documentaţia şi este un pericol când o să predăm fonduri europene. Atât pot să vă spun. Nu a predat toată documentaţia, a trebuit să fie contractat alt proiectant, care a făcut anumite lucruri. Nu intru în bucătăria aceasta tehnică, pentru că nu mă pricep. A făcut ce trebuia să facă ei şi eu atât ştiu, şi că totul a fost legal, s-au depus documentele, am obţinut finanţarea europeană şi am reuşit să anvelopam 50 de blocuri de care se bucură, nu mai ţin minte câte familii. Eu când am luptat să nu se dea mai mult de 15.000 de euro, asta e tot ce am făcut în povestea asta. Eu o să demonstrez asta”, a adăugat Robu.

Amintim că Nicolae Robu mai este suspect într-un dosar penal al DNA, din februarie 2017, în care este bănuit – alături de înaintașul lui PNȚCD-ist, Gheorghe Ciuhandu – că ar fi deposedat ilegal statul de peste 900 de imobile aflate în Centrul Vechi al oraşului. Pretinsul prejudiciu este de 40 de milioane de euro, potrivit DNA.

–––––

Nicolae Robu, primarul liberal al Timișoarei, este audiat vineri la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Robu a afirmat că nu cunoaște motivul chemării, dar că este dispus să răspundă întrebărilor anchetatorilor, informează News.ro.

„Nu ştiu de ce am fost chemat. Sunt dispus să răspund tuturor întrebărilor procurorilor şi sunt convins că în Primăria Timişoarei nu au fost făcute fraude, dar nu pot să garantez decât pentru persoana mea”, a declarat Robu.

Conform unor surse citate de cei de la News.ro, ar fi vorba despre un dosar ce vizează proiectele tehnice pentru lucrări de anvelopare a unor blocuri din oraș, proiecte ce s-au derulat prin intermediul fondurilor europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *