Skip to content
Politică

UPDATE Nicușor Constantinescu, adus cu duba la DNA: a fost pus sub urmărire pentru abuz în serviciu în formă continuată

romaniatv.net

UPDATE 16:19

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Nicușor Constantinescu, fostul șef al Consiliului Județean Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 2011-2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu (privind bugetul propriu al județului) care decurgeau din funcția publică deținută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea și ordonanțarea cheltuielilor privind acordarea finanțării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociații sportive din județul Constanța.
Prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului județului Constanța concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă.

​Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

————————————————–

Fostul baron PSD Nicușor Constantinescu a  fost dus, luni, cu duba la DNA Constanța. El este audiat într-un nou dosar, scrie b1.ro.

Nicușor Constantinescu se află după gratii de mai mult timp, fiind încarcerat la Poarta Albă, unde își ispășește pedeapsa de 10 ani de închsioare.

Fostul social-democrat se consideră o victimă a sistemului.

Poliție politică. În continuare SRI-DNA funcționează la Constanța”, a spus Constantinescu la intrarea în sediul DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *