Skip to content
Politică

UPDATE Nou dosar penal pentru preşedintele PSD / Liviu Dragnea, la DNA

UPDATE 15:32

Redăm mai jos comunicatul DNA trimis, miercuri, PSnews.ro:

„În completarea comunicatului nr. 348/VIII/3 din 24 martie 2016, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

 

     Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea urmăririi penale față de suspectul

 

    DRAGNEA NICOLAE LIVIU, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

– instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

– instigare la fals intelectual, în formă continuată.

 

  În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

 

În perioada iulie 2006 – decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistenţă Socială și Protecția Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții.

  În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.

Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum şi operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare.

 

   Suspectului Dragnea Nicolae Liviu i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

 

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

———————–

UPDATE 14:16

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a ieşit, în urmă cu puţin timp, din sediul central al DNA, oferind lămuriri în legătură cu noul dosar în care are calitatea de suspect.

Este vorba despre dosarul în care este urmărită penal fosta lui soţie, Bombonica Prodana.

Astfel, Liviu Dragnea este cercetat penal pentru abuz în serviciu.

„Este vorba despre două angajate de la Protecţia Copilului – nu au venit la serviciu în 2006 şi eu aş fi îngăduit acest lucru. Am calitatea de suspect”, a explicat Dragnea.

——————————-

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns miercuri la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Social-democratul nu a vrut să facă declarații cu privire la motivul vizitei.

Șeful PSD a venit insotit de catre avocatul sau si inainte sa intre in sediul DNA a spus ca a fost citat, dar nu stia daca in calitate de martor sau suspect. Potrivit surselor citate de Antena 3 TV, ar fi vb despre un dosar nou. Ramane de vazut daca acest lucru se va adeveri dupa ce Liviu Dragnea va ieși de la audieri.
Intrebat de jurnalisti daca are emoții, seful PSD a raspuns ca nu are niciun fel de emotie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *