Skip to content
Politică

UPDATE Nu au existat români afectați / A crescut bilanțul victimelor / ATAC TERORIST în Londra

rebeccabradleycrime.com

UPDATE 18:13

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a anunţat că nu există români printre victimele atacurilor teroriste.

Deşi în prezent se află în România (el fiind sâmbătă seară naş la nunta unor prieteni), Dan Mihalache a explicat că a comunicat permanent cu celula de criză înfiinţată după atentate la ambasada pe care o conduce la Londra şi că „totul a fost sub control”, transmite Gândul.info.

„Eu nu pot să îmi planific năşiile în funcţie de atentate. Asta e viaţa”, a explicat Mihalache pentru publicația citată.

Dan Mihalache a afirmat că nu există deocamdată cetăţeni români afectaţi de atacurile teroriste din Londra, de sâmbătă noapte, în urma cărora au murit şapte persoane iar alte aproximativ 50 sunt rănite.

„Nu avem semnale că există cetăţeni români printre victimele atacurilor”, a declarat Mihalache.

Ambasadorul României la Londra se află în ţară, unde a fost naş la nunta unor prieteni. El a explicat însă că a comunicat permanent cu celula de criză înfiinţată de autorităţile române la ambasada de la Londra,  în urma atacurilor, şi că „a lucrat foarte strâns” cu colegii săi de la ambasadă.

„Sunt în ţară; care e problema? Am fost chiar naş. Eu nu pot să îmi planific năşiile în funcţie de atentate. Mi-a stricat un pic seara, dar asta nu înseamnă că nu am lucrat cu colegii foarte strâns ca să vedem ce e de făcut. Asta e viaţa. Am comunicat, avem celulă de criză, totul a fost sub control, de altfel cred că m-aţi auzit vorbind toată noaptea”, a declarat Dan Mihalache pentru Gândul.

—————————

UPDATE 16:05

Poliţia a efectuat un raid la un bloc de apartamente din estul Londrei unde îşi avea domiciliul unul dintre cei trei atacatori care au ucis şapte persoane, sâmbătă noaptea, în centrul capitalei londoneze, scrie Antena3.ro, citând presa străină.

Un martor ocular a declarat pentru Sky News că a auzit bubuituri în cursul operaţiunii şi mai târziu a aflat că erau explozii controlate pentru ca poliţia să aibă acces în clădire.

Poliţia a anunţat că analizează informaţiile apărute în presă potrivit căror raidul ar avea legătură cu atacul de sâmbătă noaptea în care trei indivizi au intrat cu o dubă în pietoni pe Podul Londrei după care au înjunghiat la întâmplare oameni. Poliţia nu a confirmat însă că există o legătură între raid şi atac.

Sky News a relatat de asemenea că patru bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi în cursul unui raid efectuat la Barking, estul Londrei, care a fost lansat la ora locală 07.00 de poliţia înarmată.

—————————————————–

UPDATE 12:29

Bilanțul atacului de la Londra a crescut la șapte morți, au anunţat duminică forţele de ordine britanice, relatează BBC, citat de News.ro.

——————————————

UPDATE 9:39

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm incidentele de tip terorist care au avut loc în noaptea de 3 spre 4 iunie la Londra.                                                                                   

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord are în atenţie incidentele produse în noaptea de 3 spre 4 iunie la Londra.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor date suplimentare, precum şi informaţii cu privire la identitatea victimelor, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Bucureşti, într-un comunicat trimis duminică PSnews.ro.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează situaţia şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord:  +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193; +44 20 7603 0572; +44 020 7602 2065.

Apelurile vor fi preluate în regim de urgență de către operatorii Call Center, din cadrul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS).

Totodată, Ambasada României la Londra poate fi contactată şi pe numărul de urgențe consulare +44 7738716335.

În acelaș timp, Paul Ciocoiu (purtătorul de cuvânt al MAE) a declarat pentru TVR că deocamdată nu există informații privind victime române ale atentatului.

——————————-

Un ATAC TERORIST a fost comis în Londra în noaptea dinspre sâmbătă spre duminică, lăsând în urmă 6 morţi şi zeci de răniţi.

Patruzeci și opt de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacurilor de sâmbăta seara în centrul capitalei Marii Britanii, soldate cu șase morți, a anunțat duminică Serviciul de ambulanță din capitala britanică, citat de Agerpres.

Un bilanț precedent furnizat de aceeași sursă consemna peste 30 de persoane spitalizate. Serviciile de ambulanță au acordat îngrijiri persoanelor rănite ușor la fața locului.

Atacatorii au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe pod, apoi au condus până la Borough Market, o piață din apropiere, unde au coborât din vehicul și au înjunghiat la întâmplare trecătorii, până când au fost împușcați mortal de polițiști. Cei trei purtau imitații de veste cu explozivi. Se pare că la atacuri nu au participat și alte persoane.

Mark Rowley, comandantul serviciilor antiteroriste, a anunțat că poliția a reușit să doboare trei presupuși teroriști în opt minute de la primul apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *