Skip to content
Politică

UPDATE Nu e glumă: o maimuță a evadat de la o grădină zoologică din România FOTO

dreamstop.com

UPDATE 18:46

Maimuţa care a evadat, sâmbătă, din grădina zoologică din Piatra-Neamţ a fost capturată, a declarat pentru Agerpres colonelul Mihai Ciprian Mitrea, inspectorul-şef al ISU Neamţ.

Potrivit sursei citate, maimuţa a fost tranchilizată de o persoană autorizată în acest sens.

„Maimuţa se afla pe acoperişul unei case în momentul în care a fost tranchilizată. Operaţiunea a decurs fără incidente”, a precizat inspectorul-şef al ISU Neamţ.

 

—————————————-

Nu este glumă ceea ce veți citi mai jos: o maimuță a evadat sâmbătă de la o grădină zoologică din România.

Mai precis, este vorba despre municipiul Piatra Neamț, unde autoritățile s-au mobilizat pentru a prinde o maimuță evadată de la grădina zoologică din oraș. Animalul ar fi scăpat în timp ce îngrijitorii încercau să-l ducă la un medic. Simianul a reușit să scape printre picioarele îngrijitorilor și să se refugieze la înălțime, pe case, relatează Stiri-Neamt.ro.

Din primele informații, oferite de administratorul Parcului Zoo, au fost aduse niște maimuțe noi acum două zile, iar astăzi trebuia să fie duse pentru a le face controlul sanitar veterinar și deparazitarea. În momentul când s-a făcut transferul (în jurul orei 9:00 – 10:00) pentru transport, a scăpat una dintre maimuțe (un mascul din specia Macac). Îngrijitorii n-au zis nimic, sperând că animalul care urcase pe acoperișul unei case de lângă Parcul Zoo se va întoarce singur. N-a fost așa, iar în jurul prânzului, câțiva trecători au văzut mamiferul cum sărea de pe o casa pe alta și au dat alarma.

„Ea stătea liniștită pe casa de lângă Parcul Zoo și ar fi coborât în parc, la noapte. S-a agitat toată lumea, au venit pompierii, au speriat-o și de-acum să văd cum o mai prind.” – ne-a declarat administratorul grădinii zoologice.

Imediat s-au deplasat în zonă jandarmii, reprezentanți ai ISU Neamț și ai prefecturii dar și primarul Dragoș Chitic.

Din păcate, singurul medic veterinar autorizat să folosească o armă cu tranchilizante, lipsea din județ, așa că au în capturarea maimuței au pornit doi îngrijitori de la zoo. Fără nicio reușită. Maimuța a sărit de pe o casă pe alta, a și coborât, a făcut spectacol, dar tot n-a putut fi prinsă.

Vedeți AICI galeria foto cu simianul în acțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *