Skip to content
Politică

UPDATE Nu e glumă: o maimuță a evadat de la o grădină zoologică din România FOTO

dreamstop.com

UPDATE 18:46

Maimuţa care a evadat, sâmbătă, din grădina zoologică din Piatra-Neamţ a fost capturată, a declarat pentru Agerpres colonelul Mihai Ciprian Mitrea, inspectorul-şef al ISU Neamţ.

Potrivit sursei citate, maimuţa a fost tranchilizată de o persoană autorizată în acest sens.

„Maimuţa se afla pe acoperişul unei case în momentul în care a fost tranchilizată. Operaţiunea a decurs fără incidente”, a precizat inspectorul-şef al ISU Neamţ.

 

—————————————-

Nu este glumă ceea ce veți citi mai jos: o maimuță a evadat sâmbătă de la o grădină zoologică din România.

Mai precis, este vorba despre municipiul Piatra Neamț, unde autoritățile s-au mobilizat pentru a prinde o maimuță evadată de la grădina zoologică din oraș. Animalul ar fi scăpat în timp ce îngrijitorii încercau să-l ducă la un medic. Simianul a reușit să scape printre picioarele îngrijitorilor și să se refugieze la înălțime, pe case, relatează Stiri-Neamt.ro.

Din primele informații, oferite de administratorul Parcului Zoo, au fost aduse niște maimuțe noi acum două zile, iar astăzi trebuia să fie duse pentru a le face controlul sanitar veterinar și deparazitarea. În momentul când s-a făcut transferul (în jurul orei 9:00 – 10:00) pentru transport, a scăpat una dintre maimuțe (un mascul din specia Macac). Îngrijitorii n-au zis nimic, sperând că animalul care urcase pe acoperișul unei case de lângă Parcul Zoo se va întoarce singur. N-a fost așa, iar în jurul prânzului, câțiva trecători au văzut mamiferul cum sărea de pe o casa pe alta și au dat alarma.

„Ea stătea liniștită pe casa de lângă Parcul Zoo și ar fi coborât în parc, la noapte. S-a agitat toată lumea, au venit pompierii, au speriat-o și de-acum să văd cum o mai prind.” – ne-a declarat administratorul grădinii zoologice.

Imediat s-au deplasat în zonă jandarmii, reprezentanți ai ISU Neamț și ai prefecturii dar și primarul Dragoș Chitic.

Din păcate, singurul medic veterinar autorizat să folosească o armă cu tranchilizante, lipsea din județ, așa că au în capturarea maimuței au pornit doi îngrijitori de la zoo. Fără nicio reușită. Maimuța a sărit de pe o casă pe alta, a și coborât, a făcut spectacol, dar tot n-a putut fi prinsă.

Vedeți AICI galeria foto cu simianul în acțiune.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *