Skip to content
Politică

UPDATE/ OFICIAL Studenții au zile libere pentru alegeri

UPDATE

Premierul Victor Ponta a declarat că a fost adoptată o hotărâre a Ministerului Educaţiei, prin care studenţii vor avea liber în zilele de vineri şi luni.

„De asemenea, dincolo de suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Externe pentru alegerile din străinătate, am aprobat şi o decizie a MAE. Astfel, am decis să acordăm liber pentru studenţi în zilele de vineri şi luni pentru ca aceştia să poată merge acasă ca să voteze”, a declarat Victor Ponta în cadrul şedinţei de guvern.

 

Studenţii ar putea avea liber vineri, 14 noiembrie, şi luni, 17 noiembrie, pentru a putea merge acasă, unde să şi voteze. Este ceea ce propune ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Propunerea va fi discutată în şedinţa de Guvern de marți, chiar dacă în mediul universitar nu se bucură de sprijin, notează Digi24.

„Este o veste minunată cu ghilimele. Propun ministerului să ofere liber până la Crăciun, că tot ne apropiem de Sf. Andrei. Închidem şcoala ca să facem jocul clasei politice”, a spus Constantin Rusu, preşedintele senatului Universităţii A.l. I. Cuza din Iași.

El a explicat că studenții sunt în mijlocul semestrului, în plin proces de evaluare. Pe de altă parte, studenții pot vota și în centrele universitare, pot descărca de pe internet declarația pe propria răspundere că nu votează de mai multe ori și pot merge cu ea la secțiile de votare.

„Mi se pare stupizenie să trimiţi studenţii acasă, dintr-un joc politic (…) Să nu fie vorba de altceva, să trimită studenţii acasă ca să nu fie manifestaţii pro sau contra nu știu cui. Pe noi ne interesează să ne facem treaba. Ministerul să se ocupe de finanțare, nu de trimis studenţii acasă”, a mai spus Constantin Rusu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *