Skip to content
Politică

UPDATE Olguța Vasilescu, audiată la DNA: „Trebuia să mă plimb și eu pe aici!”

UPDATE 13:35

Direcția Națională Anticorupție (DNA) face lumină în dosarul în care este acuzat primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, printr-un comunicat de presă remis redacției Psnews.ro.

„Din ordonanța prin care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru noile fapte, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
Cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, desfăşurată în anul 2012, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic.
În cadrul “donațiilor” estimate la 135.907 euro, care au constat în realizarea de materiale electorale şi susţinerea de spectacole, inculpata Vasilescu Lia Olguța a primit de la un om de afaceri, ca urmare a exercitării influenţei sale politice, suma de 25.000 euro pentru plata concertului susţinut de un artist străin, bani pe care i-a remis cash (plus încă 25.000 euro, a căror provenienţă nu este stabilită), în preziua concertului din 14.05.2012, unei persoane organizator evenimente. Aceasta din urmă a achitat suma totală de 50.000 euro staff-ului artistului respectiv, conform contractului depus la dosarul cauzei. Prin această activitate, inculpata Vasilescu Lia Olguţa a folosit suma respectivă cunoscând că provine din săvârşirea unei infracţiuni.

Într-un context diferit, în cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguța a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, pentru și printr-o asociație non profit, cu titlu de mită, mai multe sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.
Referitor la sumele de bani pretinse şi primite de inculpata Vasilescu Lia Olguţa cu ajutorul inculpaţilor Preda Radu şi Popescu Elena Daniela, din probele administrate a rezultat că inculpata Popescu Elena Daniela, preşedinte al asociaţiei, în cunoştinţă de cauză, la instigarea inculpatului Preda Radu, care, de asemenea, cunoştea provenienţa şi modul real de obţinere a sumelor de bani intrate în contul asociaţiei cu titlu de sponsorizări, a acceptat încheierea a trei contracte de sponsorizare, iar ulterior a dispus transferul sumei de 316.471 lei, în luna iunie 2014, din contul asociaţiei în contul unei societăţi comerciale, în scopul disimulării adevăratei naturi a provenienţei acesteia, cunoscând că provine din săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și noile acuzații, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicat.

——————————————————–

UPDATE 12:00

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a ajuns, luni, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

La ieșirea din sediul DNA, Olguța Vasilescu a făcut o serie de declarații controversate.

„Este o extindere pentru același fapte, este de săptămâna trecută. Dar fiind campanie electorală, în ultima săptămână trebuia să mă plimb și eu pe aici. Acuzația este de spălare de bani, în rest nu este absolut nimic modificat, este doar campanie electorală. Nu este niciun fel de măsură preventivă”, a declarat Olguța Vasilescu la ieșirea din sediul DNA

Întrebată dacă aceste acuzații îi vor afecta imaginea, aceasta a răspuns: „Eu cred ca vom vedea cest lucru duminică la vot, eu îi invit pe cetățenii Craiovei la vot și să se exprime. Dacă ar fi să o iau de la capăt, aș face același lucru. Acești bani nu au ajuns niciodata nici în buzunarul meu nici în buzunarul altcuiva. Sunt totalmente nevinovata în acest dosar și cred că niciun judecator normal din aceasta țară nu mă poate condamna. Încă o data va spun, este campanie electorală și Olguța Vasilescu nu are voie să câștige Primăria, PSD nu are voie să câstige”.

—————————————–

„Mă aştept la ce e mai rău pentru că este ultima săptămâna de campanie electorală”, a declarat Olguţa Vasilescu înainte de intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Aceasta este acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracțiuni) și spălare de bani.

Potrivit procurorilor, ea a impus unor oameni de afaceri să sponsorizeze pe de o parte campania electorală din 2012, iar pe de altă parte să dea bani pentru renovarea faţadelor clădirilor din centrul Craiovei.

Banii, notează anchetatorii, au fost folosiţi pentru materiale promoţionale şi pentru plata lui Goran Bregovici, care a susţinut un concert în campania locală, informează Evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *