Skip to content
Europa

UPDATE. Operaţiune de salvare. O navă, scufundată în Marea Neagră

hotnews.ro

UPDATE 19.30: Cel puţin patru membri ai echipajului au murit, trupurile a doi dintre ei fiind recuperate. Șase persoane au fost salvate și sunt acum la spital în stare bună.

UPDATE 16.00: Cel puţin doi marinari au murit duminică în naufragiul unei nave de transport marfă în Marea Neagră, în largul Turciei, au anunţat autorităţile turce, adăugând că cinci membri ai echipajului au fost salvaţi.
După ce iniţial au afirmat că ar fi vorba de un cargou rusesc, autorităţile turce au precizat în cele din urmă că nava, numită Arvin, circula sub pavilionul micului arhipelag Palau din Pacific.

O navă rusească de transport marfă s-a scufundat în Marea Neagră, în largul coastelor provinciei Bartin din Turcia, a declarat guvernatorul local, citat de media de stat, adăugând că echipele de intervenţie acţionează pentru a-i salva pe cei aproximativ 15 membri ai echipajului rămaşi blocaţi pe mare.

Guvernatorul provinciei Bartin, Sinan Guner, a spus că nava de transport marfă s-a scufundat în largul coastelor regiunii Inkumu, precizând că nu există informaţii că s-ar fi înregistrat victime, conform agenţiei naţionale de presă Anadolu, citată de Agerpres.

Cauza incidentului nu se cunoaşte deocamdată. „Vom începe operaţiunile de salvare a celor aproximativ 15 membri ai echipajului blocaţi pe trei bărci de salvare„, a spus Sinan Guner. „Nu există informaţii că s-ar fi înregistrat victime sau că bărcile de salvare s-ar scufunda. Condiţiile meteorologice sunt proaste, astfel că şi echipele de salvare întâmpină dificultăţi în a ieşi în larg„, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *