Skip to content
Politică

UPDATE Opoziția, la a doua încercare de a-l revoca pe Dragnea

cvlpress.ro

Update 14:10

Președintele USR, Dan Barna a făcut declarații la Digi24 după încheierea ședinței Biroului Permanent unde solicitările Opoziției au picat din nou.

Liderul USR a adăugat că solicitările au fost puse din nou pe masă la Comitetul Liderilor unde reprezentanții Puterii au dat o „explicație fantasmagorică” că nu decide acest Comitet, și au părăsit sala.

Dan Barna a explicat că prin „respectarea literala a regulamentului” „se pune pumnul în gură liderilor de grup.”

STIREA INITIALĂ

Opoziţia reia luni demersul pentru înlăturarea lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaților. În şedinţa Biroului Permanent, reprezentanţii Opoziţiei cer din nou revocarea lui Liviu Dragnea, altfel ameninţă că vor boicota şedinţa de plen care începe la ora 16:00.

Ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților a început după ora 13:00, iar liberalii au inclus cererea de revocare a lui Liviu Dragnea, dar și pe cele ale celor doi vicepreședinți din partea PSD – Florin Iordache și Eugen Nicolicea – din nou pe ordinea de zi.

Cei de la PNL au declarat că vor boicota lucrările Camerei Deputaților, dacă PSD va refuza în continuare introducerea pe ordinea de zi, informează digi24.ro

Pe de altă parte, pe ordinea de zi a Biroului Permanent se află cererea Puterii de a fi revocat din funcția de vicepreședinte al Camerei reprezentantul PNL.

Deputații PSD susțin că e necesară mai întâi schimbarea regulamentului pentru ca solicitările opoziției să ajungă la vot, astfel că, dacă vor să acționeze legitim, să depună moțiunea de cenzură. În schimb, reprezentanții opoziției argumentează prin pierderea majorității la Camera Deputaților de către PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *