Skip to content
Politică

UPDATE Orban, PRIMA reacție/ DNA cere închisoare cu executare pentru liderul PNL

specialarad.ro

UPDATE 18:44

Înalta Curte de Casatie si Justitie va pronunta pe 5 martie sentinta definitiva in dosarul Ludovic Orban, potrivit Hotnews.ro

" "

UPDATE 17:57

Liderul PNL, Ludovic Orban, luni după-amiază, la ieșirea din sala de judecată, a declarat că ”așteaptă să i se facă dreptate”.

”Aștept să se facă dreptate. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt extrem de clare, de limpezi, nu mi-am folosit în niciun fel influența politică (…) Nu am luat niciun leu”, a declarat Orban.

Întrebat de ce susţine, totuși, DNA, Orban a precizat că nu este de acord cu abuzurile anumitor procurori: ”Faptul că am spus că nu văd niciun temei de revocare a procurorului-şef DNA, nu înseamnă că eu sunt de acord ca anumiţi procurori să comită abuzuri. Dimpotrivă, ştiţi foarte bine că, atunci când au apărut astfel de cazuri, am spus că este în interesul DNA şi în interesul percepţiei generale ca procurorii care în mod evident au săvârşit abuzuri să dispară din instituţie”.

”Eu aştept ca în România să înceteze campania asta mizerabilă care este dusă împotriva luptei anticorupţie şi care este dusă taman de oamenii care, mulţi dintre ei au probleme reale atât cu DNA, cât şi în instanţă. Eu cred că asupra activităţii instituţiilor din zona de Justiţie trebuie să se pronunţe acele entităţi care sunt învestite de Constituţie şi de legile ţării”, a mai declarat președintele PNL, citat de Digi24.

UPDATE 16:40

DNA cere închisoare cu executare pentru liderul PNL, Ludovic Orban, în dosarul în care preşedintele PNL este judecat pentru folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, informează Digi 24.

……………………………

Este o zi importantă pentru liderul Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, întrucât dosarul în care este este judecat pentru folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite se află pe masa magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Conform site-ului Antena3.ro, Orban a fost achitat în primă instanţă, pe 31 ianuarie, procesul aflându-se acum în faza de apel. Președintele PNL l-ar fi contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, cerându-i prijin financiar pentru campania electorală la alegerile locale, în care acesta fusese nominalizat de PNL să candideze la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

Pe 20 martie, Orban i-ar fi pretins omului de afaceri, după cum susține Direcția Națională Anticorupție (DNA), suma de 50.000 euro în numerar, arătând că are un buget de campanie limitat şi că doreşte „să aibă canale deschise” pe anumite posturi de televiziune, au susţinut procurorii.

2 comentarii la “UPDATE Orban, PRIMA reacție/ DNA cere închisoare cu executare pentru liderul PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *