Skip to content
Politică

UPDATE Orban vrea să scoată lumea la vot / Zi decisivă: Viorica Dăncilă sau anticipate?

caleaeuropeana.ro

UPDATE 13:45

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat în urmă cu puțin timp că Partidul Național Liberal refuză orice formulă de guvernare alături de PSD și că în schimb se pronunță pentru alegeri anticipate.

————————-

UPDATE 13:00

Delegatia PNL a ajuns la Palatul Cotroceni. Din delegatie fac parte Ludovic Orban, prim-vicepresedintii Iulian Dumitrescu si Raluca Turcan, secretarul  general Robert Sighiartau si vicepreședintele Vlad Nistor.

UPDATE 12:32

Președintele Klaus Iohannis a transmis un semnal de stabilitate, afirmând la consultările cu PSD și ALDE că își dorește încheierea cât mai rapidă a actualei situații de interimat guvernamental, potrivit celor declarate de către șeful social-democraților, Liviu Dragnea.

Totodată, Dragnea și-a exprimat încrederea că Iohannis o va accepta pe Viorica Dăncilă în funcția de premier.

———————————

UPDATE 10:55

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat în urmă cu puțin timp că Alianța Liberalilor și Democraților va fi reprezentată la consultările de la Cotroceni de către o delegație formată din Daniel Chițoiu (secretarul general al partidului) și actualul ministru al Mediului, deputatul Grațiela Gavrilescu (vicepreședinte al formațiunii politice).

Vosganian a afirmat că ALDE se așteaptă la continuarea reformei justiției și a susținerii investițiilor.

Pe de altă parte, fostul ministru al Economiei s-a declarat nemulțumit de felul în care fostul premier Mihai Tudose a relaționat cu propriii miniștri, precum și cu partidele și grupurile parlamentare care i-au susținut guvernul.

———————

Este o zi importantă pentru România, întrucât urmează să se discute, la Cotroceni, propunerile partidelor pentru președintele Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru.

Coaliția PSD-ALDE o înaintează pe europarlamentarul Viorica Dăncilă pentru poziția de șef al Executivului, în timp ce USR și PNL au anunțat că îi vor cere şefului statului găsirea unei formule pentru a duce PSD în opiziţie sau declanşarea alegerilor anticipate, relatează News.ro.

Consultările vor începe la ora 12:00, cu coaliția PSD-ALDE, în timp ce PNL-ul este așteptat o oră mai târziu. USR urmează să intre la ora 14:00, în timp ce la ora 14:30 este aşteptată la Cotroceni delegaţia PMP. UDMR se va întâlni cu președintele Iohannis de la ora 15 iar grupurile minorităților naționale vor încheia seria consultărilor, fiind programate la 15:30,

1 comentariu la “UPDATE Orban vrea să scoată lumea la vot / Zi decisivă: Viorica Dăncilă sau anticipate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *