Skip to content
Politică

UPDATE Până aici i-a fost! DNA cere închisoare cu executare pentru Blaga

wall-street.ro

UPDATE 

Vasile Blaga, fost șef al PDL, a spus vineri, la ieșirea de la tribunal, că el este nevinovat în dosarul în care procurorii au cerut închisoare cu executare pentru el și spune că nu este vorba despre un dosar politic.

”Eu știu că sunt nevinovat. (…) Nu e vorba de politică, e vorba că unii rămân cu banii și cu mai puține pedepse”, a spus Vasile Blaga, fost ministru de Interne, vineri, la ieșirea de la DNA.

Instanța va pronunța pe 30 octombrie sentința în dosarul lui Vasile Blaga.

——————

Fostul copreședinte liberal Vasile Blaga nu scapă de probleme.

Astfel, un procuror DNA a cerut judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti condamnarea acestuia la închisoare cu executarea pedepsei şi confiscarea sumei de 700.000 de euro pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Tribunalul Bucureşti a terminat vineri de judecat dosarul lui Vasile Blaga, urmând ca instanţa să anunţe data când va da sentinţa în acest caz.

În acest context, procurorul de şedinţă a cerut condamnarea lui Blaga la închisoare în baza vechiului Cod penal, confiscarea sumei de 700.000 de euro şi menţinerea sechestrului asigurător.

„La aplicarea pedepsei, vă rugăm să aveţi în vedere poziţia nesinceră a inculpatului şi gravitatea faptei. De asemenea, vă rugăm să-i interziceţi inculpatului dreptul de a mai avea calitatea de membru în formaţiuni politice, în Parlament şi să ocupe demnităţi publice”, a mai solicitat procurorul, potrivit Dcnews.ro

Vasile Blaga a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA Ploieşti, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenţei, astfel încât respectiva firmă să obţină contracte cu două companii naţionale.

Potrivit DNA, Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul fostului primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi 200.000 de euro printr-un alt intermediar.

În rechizitoriul întocmit de DNA se arată că o serie de firme care aveau comportament de tip fantomă erau folosite de Gheorghe Ştefan şi Vasile Blaga pentru a scoate bani din companii naţionale pentru PDL.

Conform documentului, la nivelul anului 2009, în cadrul PDL a existat o înţelegere între secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan, în sensul obţinerii de bani pentru partid.

1 comentariu la “UPDATE Până aici i-a fost! DNA cere închisoare cu executare pentru Blaga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *