Skip to content
Politică

UPDATE Panică în județul Bacău: avion militar PRĂBUȘIT. Ce s-a întâmplat cu pilotul

expertvagabond.com

UPDATE 16:06

Într-un comunicat transmis cu puțin timp în urmă redacției PSnews.ro, Ministerul Apărării Naționale (MApN) informează că piloții au fost spitalizați și se află în stare stabilă.

„Comandorul Marcel Breşug, şeful de stat major al Bazei 95 Aeriană ”Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”, şi căpitan-comandorul Iulian Pena, instructor-şef zbor în cadrul aceleiaşi unități militare, s-au catapultat astăzi, 16 iulie, în jurul orei 13.30, la 5 kilometri vest de localitatea Nicolae Bălcescu din județul Bacău, deasupra Lacului Galbeni.

Piloţii au fost recuperaţi de echipele de căutare-salvare ale bazei aeriene și se află în stare stabilă. Un elicopter SMURD execută deja, la această oră, un zbor pentru evacuarea primului dintre piloţii recuperaţi către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, din București, urmând ca cel de-al doilea să fie transportat la acelaşi spital cu un avion de tip C-27J Spartan, din cadrul Forţelor Aeriene Române, configurat pentru evacuare medicală.

Comandorul Breşug, în vârstă de 41 ani, are la activ peste 1.000 de ore de zbor pe aeronava IAR 99 Şoim, iar căpitan-comandorul Pena, în vârstă de 40 de ani, are o experienţă de zbor de aproape 450 de ore pe aeronava menţionată.

Aeronava militară decolase în jurul orei 13.20 din baza aeriană pentru a executa un zbor de verificare tehnică.

După aproximativ 10 minute de zbor, piloţii s-au catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.

Din ordinul ministrului apărării naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestui incident aviatic și a fost sesizat Parchetul Militar. Totodată, potrivit procedurilor-standard, au fost sistate zborurile cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate”, precizează MApN.

—————

Este panică luni după-amiază în județul Bacău după ce un avion militar s-a PRĂBUȘIT. Vedeți mai jos ce s-a întâmplat cu pilotul.

Un avion militar IAR 99 Şoim, de mici dimensiuni, s-a prăbuşit în comuna băcăuană Nicolae Bălcescu, informează Observator.tv.

Din primele informaţii, se pare că pilotul și copilotul aparatului s-au catapultat. Pompierii intervin de urgenţă.

Spre locul accidentului au plecat două autospeciale cu apă şi spumă, descarcerarea, SMURD, şi două ambulanţe Terapie Intensivă.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat că aparatul efectua un zbor de antrenament în zona Bazei 95 din județul Bacău.

Incidentul are loc la o săptămână după ce un MiG 21 Lancer s-a prăbuşit în tinpul unui miting aviatic, la Baza Borcea. Pilotul Florin Rotaru a murit în explozia produsă după prăbuşirea aparatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *