Skip to content
Politică

UPDATE Pas înainte pentru propulsarea lui Grindeanu la ANCOM / Regretele fostului premier

nineoclock.ro

UPDATE 16:28

Comisia economică, industrii şi servicii din Senat şi Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor au decis cu 15 voturi ”pentru”, 4 voturi ”împotrivă” și o abținere în cazul propunerii lui Sorin Grindeanu pentru funcția de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), potrivit Dcnews.ro.

Sorin Grindeanu a afirmat, la audieri, că ”eu cred că una din cauzele prin care a răvășit această instituție- n.r. fostul șef ANCOM-  a fost  îndepărtarea a 30 și ceva de specialiști din cadrul instituției și aducerea altora în loc, consider că una dintre cauze care a dus la bulversarea ANCOM-ului, dar nu e singura. De asemenea, și această nouă organigramă nu prea se potrivește cu specificul sau cu nevoia ANCOM-ului în acest moment. Din ce știu eu, mare parte din acești detașați, au plecat în ultimele zile”.

Întrebat care sunt principalele funcții ale ANCOM, Sorin Grindeanu a răspuns: ”De administrare a comunicațiilor și de reglementare. De asemenea, cred că trebuie să fie extrem de atent și una din atribuțiunile de a păzi utilizatorii, nu știu dacă am găsit cel mai bun termen. Administrează tarifele, reglementează piața, are grijă să fie una concurențială care să ofere servicii de calitate utilizatorilor”.

Sorin Grindeanu a mai fost întrebat: ”Dacă veți fi numit, veți fi cu voturile PSD. Veți fi omul PSD la ANCOM?”. El a răspuns că din câte știe, președintele ANCOM e apolitic.

După ce i s-a reproșat OUG 33 care ”a fost făcută foarte prost”, întrebat fiind dacă președintele ar trebui să reintre în procesul de numire al conducerii ANCOM, a răspuns: ”Nu, nu”. El a explicat: ”Argumentul este acela prin care am dat OUG 33. Toate autoritățile de acest tip din Europa sunt sub control parlamentar. De aceea, e foarte bine că modificările și amendamentele, dacă vor fi adoptate să statueze clar că și ANCOM și ANRE se află cu control parlamentar. Guvernul propune, Parlamentul aprobă. Dacă aș da timpul înapoi, aș da OUG fără a clipi, pentru că este fundamentată în mod corect”. 

——————————

Marţi, 24 octombrie, Comisia economică, industrii şi servicii din Senat şi Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor îl vor audia, de la ora 15.30, pe Sorin Grindeanu, propus pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), potrivit postului de televiziune Digi 24.

Amintim că ieri premierul Mihai Tudose a transmis Parlamentului propunerea sa privind şefia acestei instituţii, nominalizându-l pe Sorin Grindeanu.

CITITI SI UPDATE/ E OFICIAL! Sorin Grindeanu, revenire în forță la ciolan DOCUMENT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *