Skip to content
Politică

UPDATE Toader a confirmat / Patru procurori au intrat în cursa pentru șefia DNA

huff.ro

UPDATE 18:39

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a confirmat luni seară lista celor patru concurenți pentru șefia DNA: Florentina Mirică, Marius Iacob, Elena Grecu și Cristian Lazăr, potrivit News.ro.

———————–

UPDATE 16:53

A ieșit la iveală și al patrulea nume de competitor pentru conducerea DNA.

Este vorba despre procurorul Elena Grecu. Candidatura ei a fost confirmată pentru Agerpres de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Elena Grecu a fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar în prezent este şef  de serviciu în structura centrală a DNA.

Din informațiile PSnews.ro, Elena Grecu este cunoscută în sistem ca un procuror de ședință, nu de dosare – cu alte cuvinte: ea nu întocmește rechizitorii, dar le susține în ședințe de judecată.

————————————————–

UPDATE 14:58

A apărut al treilea magistrat în cursa pentru postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Concret: este vorba despre procurorul Cristian Lazăr, adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică (SUPC) din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), scrie Lumeajustiției.ro, precizând că informația le-a fost confirmată de către magistratul însuși.

——————————————–

UPDATE 14:35

Încă un nume cunoscut a intrat în cursa pentru șefia DNA. Este vorba despre Marius Iacob, procuror-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție.

Iacob a lucrat cu Laura Codruța Kovesi la Parchetul General, ca prim-adjunct al acesteia și ca Procuror șef secție (delegat) – Secția de urmărire penală și criminalistică.

———————————

UPDATE 10:44

Un nume greu intră în cursa pentru șefia DNA. Astfel, primul procuror care și-a depus candidatura este Florentina Mirică, informează postul de televiziune Digi 24.

Ea este cea care a instrumentat ancheta în care a fost vizat fostul vicepremier Gabriel Oprea şi fostul ministrul de Interne, Petre Tobă.

—————————————————-

Un procuror intră în cursa pentru ocuparea postului rămas vacant după revocarea Laurei Codruța Kovesi. Concret: potrivit unor surse judiciare citate de postul de televiziune Antena 3, Elena Grecu, fost procuror general de Constanța, se va înscrie mâine pentru șefia DNA.

Este primul nume care apare pe lista celor înscriși pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Amintim că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, în urmă cu doar câteva ore, că nu a fost depus încă niciun dosar în selecţia candidaturilor pentru funcţia de procuror şef al DNA.

„Cel mai probabil mâine vom înregistra mai multe candidaturi”, a precizat Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *