Skip to content
Politică

UPDATE Percheziţii DNA / Șefa AEP, ridicată de procurori

bzv.ro

UPDATE 16:08

Președinta AEP Ana Maria Pătru a ajuns marți la sediul DNA Ploiești unde va fi audiată într-un dosar care, potrivit unor surse judiciare, are legătură cu fapte de corupție legate de încheierea unor contracte IT pentru softuri de alegeri, transmite agerpres.ro.

UPDATE 13:59

Ana-Maria Pătru (președintele AEP) a fost ridicată, marți după-amiază, de la o locuință din orașul Voluntari, ea urmând să fie dusă la audieri la sediul DNA Ploiești, au declarat surse apropiate anchetei.

Pătru este vizată într-un dosar privind fapte de corupție, respectiv spălare de bani și trafic de influență, au precizat sursele citate de Agerpres.


UPDATE 12:03

Soțul șefei Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, ar fi încercat să fugă având asupra lui documente relevante în cadrul cercetărilor derulate de procurorii DNA Ploiești, acesta fiind oprit de polițiști, au declarat surse apropiate anchetei.

Potrivit surselor citate de Agerpres, la perchezițiile efectuate de către DNA Ploiești în județul Vâlcea, soțul președintelui AEP ar fi încercat să fugă cu documentele societății lui radiate (care ar fi relevante pentru circuitul banilor), dar ar fi fost oprit de polițiști.


UPDATE 11:21

Percheziţiile DNA Ploieşti la sediul Autorităţii Electorale Permanente şi la locuinţa preşedintelui instituţiei, Ana Maria Pătru, vizează contractele privind achiziţionarea unor softuri pentru alegeri, Pătru urmând să fie dusă la audieri la Ploieşti.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că percheziţiile făcute marţi de DNA Ploieşti la sediul Autorităţii Electorale Permanente şi la locuinţa preşedintelui instituţiei, Ana Maria Pătru, vizează modul în care au fost cumpărate unele softuri pentru alegerile. Conform aceloraşi surse, Ana Maria Pătru (preşedintele AEP) urmează să fie audiată în acest caz.

Potrivit televiziunilor de știri, soțul șefei AEP ar fi încercat să fugă cu niște documente.


UPDATE 10:48

Procurorii DNA Ploieşti fac, marţi dimineaţă, percheziţii la sediul Autorităţii Electorale Permanente, într-un dosar care vizează fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani, potrivit unor surse judiciare, care arată că printre persoanele vizate este şi preşedintele AEP, Ana Maria Pătru.

—————————————————-

 

Procurorii DNA Ploieşti fac, marţi dimineaţă, percheziţii la sediul Autorităţii Electorale Permanente, într-un dosar care vizează fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare, citate de news.ro.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008 -2015, a unor infracțiuni de corupţie.
În cursul dimineții de 15 noiembrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 4 locaţii situate în municipiul București și județele Ilfov și Vâlcea, din care o locaţie se află în incinta unei instituţii publice, restul la domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul de presă remis, marți, de DNA, redacției de știri Psnews.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *