Skip to content
Politică

UPDATE/ Pericol de EXPLOZIE în Prahova: oamenii sunt EVACUAȚI

www.sighisoara.ro

UPDATE 20:03

În acest moment, peste 70 de pompieri intervin pentru stingerea incendiului. În sprijinul acestora a fost dislocat şi un echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere din cadrul ISU Braşov.

De asemenea, s-a luat decizia ca mai multe mijloace de transport să fie deplasate la faţa locului, pentru a prelua persoanele evacuate din zonă şi a le conduce în spaţii puse la dispoziţie de către autorităţile locale, potrivit postului de televiziune Digi 24.

Astfel, vor fi utilizate următoarele mijloace:
– ISU Bucureşti-Ilfov: 2 microbuze, un autocar şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple
– ISU Braşov: un microbuz
– ISU Dâmboviţa: un microbuz
– IGSU: 2 microbuze

UPDATE 19:26

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, pentru News.ro, că la acest moment situaţia de la Breaza este sub control.

„Situaţia este sub control acum, nu mai iese fum, nu este flacără deschisă. La venirea noastră ieşea fum. Acum nu sunt probleme deosebite, sperăm să terminăm acţiunea în câteva ore, astfel încât populaţia să se poată întoarce în locuinţe„, a spus prefectul.

UPDATE 18:58

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, trenul de marfă este compus din 25 de vagoane, iar dintr-un container situat la jumătate iese fum.

La fața locului se intervine cu șase autospeciale pentru răcirea vagonului, dar și cu o ambulanță SMURD, până la acest moment nefiind înregistrate victime.

Vasiloae a precizat că populația va fi evacuată pe o rază de aproximativ 800 de metri, potrivit Antena 3.

—————

Circulatia trenurilor intre Bucuresti si Brasov este blocata dupa un incendiu la un vagon de tren incarcat cu nitrat de amoniu.

Trenul se afla in gara din Breaza, iar pasagerii au fost evacuati, iar localnicii din zona ar putea fi și evacuati, potrivit postului de televiziune Digi 24.

Revenim cu amănunte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *