Skip to content
Politică

UPDATE Persistă misterul din jurul premierului PSD / Dragnea, PRIMA declarație de după închiderea secțiilor de votare

pressalert.ro

UPDATE 21:49

Persistă misterul din jurul prim-ministrului pe care îl propune PSD. Citiți, în cele ce urmează, ce a declarat președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.

Întrebat, în conferința de presă de după alegeri, ce calități ar trebui să aibă premierul PSD, Dragnea a răspuns: „În această conferință de presă, la care se uită milioane de români, nu vreau să răspund la o astfel de întrebare. Nu facem portret”.

La insistențele presei, dacă el însuși se va propune pentru Palatul Victoria, Liviu Dragnea a replicat: „Eu am spus lucruri foarte clare și absolut tot ce am spus în campania electorală am spus după ce m-am gândit serios înainte. Respect, în primul rând, și voi ține cont de votul românilor de astăzi, de Constituția României și de programul pe care vreau să-l punem în aplicare, pentru că este un program care ridică România”.


Liviu Dragnea, președintele PSD, a oferit prima declarație imediat ce secțiile de votare au fost închise. Din primele rezultate din exit poll, PSD a câștigat alegerile parlamentare cu un scor de 45%.

Liderul PSD a precizat că este un scor istoric pentru partid și sper să nu existe conflicte în perioada următoare.

„Sunt destul de multumit recunosc si foarte coplesit de acest vot. Spuneau toti ca este un scor istoric pentru PSD, de la infiintare si pana astazi. Imi doresc sa nu avem conflicte in perioada urmatoare si toata lumea trebuie sa inteleaga ca votul romanilor trebuie respectat.

A fost o campanie foate violenta si cu foate multa manipulare. Sper ca toata lumea sa inteleaga ca Romania nu mai vrea sa fie dezbinata.
Toata campania am fost ponderati si responsabili”, a spus Dragnea.

Totodata, liderul PSD a multumit votanților, afirmând că va respecta toate promisiunile din programul de guvernare. Mai mult, acesta a atras atenția că acest rezultat reflectă dorința românilor, de care „nu trebuie să ne batem joc”.

“Vreau sa multumesc tuturor romanilor care au fost astazi la vot si, bineinteles, celor care au votat pentru PSD. Daca exit poll se va confirma, arata optiune finala a romanilor. Astazi cetatenii au facut diferenta intre vorbe si intre manipulare si adevar. Au votat pentru cresterea economiei, pentru mai multi bani, taxe si impozite mai mici, pentru ca tinerii sa aiba locuri bine platite si sa intre mai usor in clasa de mijloc. Au votat pentru aducerea la viata a satului romanesc. Vor sa se simta acasa in tara lor. Vor ca Romania sa fie o casa buna pentru toti romanii. Este un vot pentru a reda demnitatea elevilor si profesorilor si a imbunatati viata din Educatie si Sanatate. Totul va fi pus in practica. Vreau sa va spun ca voi tine cont de actiunile mele de tei locuri, de Constituia Romaniei, votul Romaniei si programul de guvernare pe care l-am prezentat in toata aceasta perioada. Romania iti va pastra toate angajamentele strategice, cu precizarea ca vrem cu tarie sa adaugam o componetnta economica importanta la acest partenerat. Romania este o insula de stabilitate in regiune. Vreau ca Romaia sa se mentina aceasta democratie stabila, fara conflicte inutile. (…) Este votul romanilor. Sa nu-si bata joc de aceasta dorinta”, a mai spus Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *