Skip to content
Politică

UPDATE Pescariu rupe tăcerea: DNA mi-a cerut să fac denunțuri și le-am făcut! Cum răspunde Kovesi

 

 

UPDATE 16:20

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a susținut că s-a întâlnit cu Dinu Pescariu, în biroul său, după ce acesta i-a solicitat o audiență.

Magistrata Laura Codruța Kovesi a susținut, într-un punct de vedere, că s-a întâlnit cu Dinu Pescariu, în 2014, după ce fostul tenismen a solicitat o audiență, susținând că are mai multe date în legătură cu dosarul Microsoft, despre care vrea să vorbească, informează evz.ro.

„La data de 21 iulie 2014, persoana menţionată în cererea dvs. (Dinu Pescariu – n.red.) a solicitat, în scris, să fie primită în audienţă de procurorul şef al D.N.A. pentru a discuta în legătură cu domeniul de activitate al instituţiei pe care o conduce.

Din nota de audienţă a întâlnirii reiese că petentul a menţionat că a aflat din informaţiile vehiculate în spaţiul public că D.N.A. a deschis o anchetă referitoare la dosarul „licenţelor Microsoft” şi, ca urmare, a menţionat că doreşte să se prezinte la procuror şi să discute despre eventuala sa implicare în acel dosar.

Întrucât dosarul era înregistrat la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, fiind în lucru, petentul a fost îndrumat să se prezinte la procurorul de caz pentru a-i prezenta acestuia toate aspectele legate de caz”, se spune în răspunsul DNA.

––––––––––––––––––––––––

Dezvăluiri incredibile făcute de Dinu Pescariu în care vorbește despre vizitele fostului prim adjunct SRI Florian Coldea la terenurile de tenis, întâlnirile cu Traian Băsescu dar şi despre dialogul său cu cea mai puternică persoană din sistem.

Iată un pasaj din interviul oferit postului de televiziune Antena 3.

 „Cu Laura Codruţa Kovesi v-aţi întâlnit vreodată?

Da.    

Când? Unde?       

M-am întâlnit. La dânsa în birou, de pildă.

V-au cerut cei de la DNA să faceţi denunţuri?    

Da! Mi-au cerut.

Şi aţi făcut?

Evident că am făcut….

Am fost în relaţii aproapiate cu Dorin Cocoş. Eram prieteni. Nici pentru el nu a fost uşor să facă închisoare în urma unui denunţ pe care practic l-am făcut eu. Doar că povestea este un pic mai amplă şi o dată ce voi fi în faţa judecătorului şi voi face prima mea declaraţie ca şi inculpat în acest dosar îmi va fi mult mai simplu să vorbesc despre tot ceea ce s-a întâmplat”.

De asemenea, Pescariu spune că își asumă greșeala pentru care a plătit extrem de scump. L-a costat toată cariera și munca sa de o viață, care au fost făcute praf într-o clipă.

 „E neplăcut să vezi cum o carieră şi o viaţă pe care ţi-ai dedicat-o sportului este făcută praf în doi timpi şi trei mişcări. Din păcate pentru mine am făcut o greşeală. Greşeala respectivă mi-am asumat-o şi am plătit pentru ea. Extrem de scump. Doar că ceea ce se încearcă acum e o fabricare de greşeli după greşeli. Ori nu e cazul. Eu am greşit o dată, mi-am asumat treaba asta, am avut şansă ca legea să mă apere, să spunem, şi asta a fost. Din păcate ceea ce s-a construit de-a lungul timpul nu are legătură cu realitatea. Şi ceea ce se întâmplă acum este…. Am greşit în momentul…practic este greşeala pe care mi-am asumat-o în primul denunţ pe care l-am făcut la DNA” a declarat Pescariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *