Skip to content
Societate

UPDATE: Peste 4.800 de elevi nu au fost repartizaţi la liceu

UPDATE: Ora 13.30 – Aproximativ 96% dintre absolvenții de clasa a VIII-a au fost repartizați la liceu, arată datele oficiale ale Ministerul Educației. Din cei 129.161 de candidați au prins un loc la liceu 124.308 absolvenţi ai clasei a VIII-a. 4.853 de elevi nu au fost repartizaţi, pentru că nu au completat suficiente opţiuni în fișa de înscriere care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. ​

 

 

————————————————————————————————————————————

UPDATE: Ora 09.00 – Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe site-ul admitere.edu.ro .

————————————————————————————————————————————-

Cei peste 146.000 de elevi care au susţinut Evaluarea Naţională află, vineri, în ce liceu vor învăţa din clasa a IX-a, după prima etapă a repatizării computerizate. În perioada 31 iulie – 1 august vor fi repartizaţi elevii care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în termen sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior primei etape.

Potrivit calendarului repartizării computerizate la liceu, în 12 iulie vor fi afişate rezultate candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat. Unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%), informează news.ro.

În perioada 15 – 18 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi. În perioada 19-23 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în zilele de 31 iulie şi 1 august.

Rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională 2019 au fost anunţate în 1 iulie şi arată că  73,2% dintre elevii care au susţinut probele au obţinut medii de 5 sau mai mari.

ÎN 2018, potrivit MEN, Colegiul ”Sfântul Sava” din Bucureşti a fost pe primul loc în ţară, cu ultima medie de admitere 9.91 la profilul real, specializarea Matematică – Informatică.

Pe lista primelor 50 de specializări s-au aflat mai multe unităţi din Bucureşti, dar şi licee şi colegii din Constanţa, Dolj, Buzău, Argeş, Bihor, Iaşi, Prahova, Brăila, Galaţi şi Cluj.

Ultima medie de admitere la cele mai bune 50 de unităţi din ţară a fost 9.45.

În 2017, primele zece licee după media de admitere au fost: Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,72 – ultima medie de admitere, 10 -prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,70 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,68 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,63 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti: 9,55 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Mircea cel Batran” din Constanţa: 9,54 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa: 9,32 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Emil Racovita” din Cluj-Napoca: 9,48 -ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere,  Colegiul Naţional „Cantemir Voda” din Bucureşti: 9,45 – ultima medie de admitere, 9,92 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi: 9,44-ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *