UPDATE Piedone a cerut revocarea viceprimarului PNL Oleg Burlacu

PS NEWS

UPDATE 12:46

Consilierii PNL – PSD au convocat o nouă ședință a Consiliului Sector 5, joi, la ora 13:00, dat fiind faptul că ședința „de urgență” convocată de edilul Cristian Popescu nu îndeplinea cerințele legale de convocare, spun surse politice pentru PS News.

„Majoritatea formată din PNL și PSD  a convocat o nouă ședință la ora 13:00. Se păstrează punctele de pe ordinea de zi”, au declarat surse politice.

––––––––––

În exclusivitate pentru PS News, Dan Meran, președintele PNL Sector 5, a declarat că primarul Cristian Piedone a convocat pentru joi, începând cu ora 12, prima ședință a Consiliului Local, după ieșirea din închisoare. Potrivit liberalului, consilierii au fost anunțați miercuri seară că vor avea joi o ședință „de urgență”, pe care figurau 2 subiecte. Joi de dimineață, însă, a apărut un alt punct surpriză pe ordinea de zi: revocarea viceprimarului PNL Oleg Burlacu.

„Din câte știu, aseară (n.r – miercuri) târziu a fost convocată o ședință, și pe ordinea de zi sunt următoarele puncte: un punct legat de Economatul Sectorului 5 și un punct legat de extinderea unei grădinițe. Asta a fost aseară. Acum înțeleg că mai au un al 3-lea punct pe ordinea de zi: revocarea viceprimarului PNL Oleg Burlacu.

Nu știu motivul, este în expunerea de motive pe care trebuie să o facă secretarul primăriei împreună cu toți responsabilii de acolo. Mai multe nu știm, pentru că n-am văzut nimic. Aseară am fost anunțați. Colegii mei consilieri au fost anunțat și m-au anunțat, bineînțeles și pe mine de aceste două puncte. Astăzi a mai apărut și al 3-lea punct. Materiale nu sunt. Ședința este o convocată de urgență. Partidul Național Liberal va vota cele două propuneri (n.r – anunțate miercuri seară), pentru că le-am agreat aseară împreună cu colegii și sunt niște proiecte necesare pe care și noi ni le asumăm.

Acum să vedem cum se va convoca ședința, pentru că aici e o întreagă discuție, cine poate să convoace această ședință. Noi avem disponibilitatea să o convocăm. Chiar am discutat și cu colegii de coaliție și și ei vor să voteze și să convoace această sedință. Dacă cumva ne dăm seama că condiții legale de convocare de urgență nu sunt îndeplinite, o să ne-o asumăm noi. Proiectele sunt valide, sunt necesare, asumate de noi și inițiativa acestor proiecte este mai veche, nu este de acum, nu aparține primarului neapărat”, a anunțat Dan Meran, în exclusivitate pentru PS News.

PS News l-a contactat pe primarul Cristian Popescu Piedone pentru o reacție, însă acesta nu a răspuns solicitărilor noastre. Nici viceprimarul PNL Oleg Burlacu nu a răspuns până la momentul publicării acestei știri.

Piedone şi-a reluat mandatul de primar

Cristian Popescu Piedone şi-a reluat marţi mandatul de primar, după ce a fost eliberat din închisoare, el declarând că în Primăria Sectorului 5 nu se va mai face politică, decât politica cetăţeanului

„Nu am stat degeaba zilele acestea, bineînţeles că nu m-am abţinut şi am trecut prin sector. Vom ţine foarte mult legătura, uşile noastre sunt deschise pentru toată lumea. În Primăria Sectorului 5 nu se va mai face politică, decât politica cetăţeanului. Noi lucrăm pentru cetăţeni şi pentru români”, a spus edilul Sectorului 5.

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce fusese condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, magistraţii admiţând recursul în casaţie, iar fostul edil urmează să fie pus în libertate. Faptele care i s-au imputat au avut loc în perioada în care era primar al Sectorului 4. Prefectura Capitalei a anunţat că Cristian Popescu Piedone îşi va putea relua funcţia de primar al Sectorului 5, câştigată în 2020.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: