Skip to content
Politică

UPDATE Pleacă din PNL? EXCLUSIV / Orban, asalt la instituțiile statului de drept

psnews.ro

UPDATE 15:17

Va părăsi Ludovic Orban din PNL (partid din partea căruia a câștigat, în 2012, un mandat de deputat)?

Contactat, în urmă cu puțin timp, de PSnews.ro, Ludovic Orban a negat că ar intenționa să plece din PNL către ALDE sau PRU (partide ale căror discursuri seamănă cu tonul postării de pe Facebook a fostului ministru al Transporturilor).

„Sunt liberal de 27 de ani și sunt membru PNL. Nu plec în alt partid. În ciuda bursei zvonurilor, eu sunt liberal și rămân în PNL, chiar dacă știu că m-au plasat mulți prin diferite partide”, a subliniat Orban.

Deputatul PNL a precizat că nu îl consideră pe Bogdan Diaconu un reprezentant al naționalismului românesc, adăugând: „N-aș putea să mă regăsesc în plasa PSD-ului, unde se află acum domnul Tăriceanu”.

Gândindu-ne că poate a fost lăsat pe dinafara listelor cu candidați ai PNL-ului, l-am întrebat pe Ludovic Orban dacă ia în calcul să se înscrie în cursa pentru un nou mandat de parlamentar.

„Încă nu m-am hotărât”, a sunat răspunsul fostului prim-vicepreședinte liberal.


Deputatul PNL Ludovic Orban a exprimat, marți, o poziție surprinzătoare, potrivit căreia ceea ce face statul român „este profund nociv pentru România”.

Concret, fostul ministru al Transporturilor s-a referit la „capitalismul fără capital românesc”, precizând că „prigoana statului împotriva oamenilor de afaceri români trebuie să înceteze”.

Redăm mai jos întreaga postare de pe Facebook a parlamentarului liberal:

„Mai avem putin si vom avea un capitalism original: capitalismul fara capital romanesc. Prigoana statului impotriva oamenilor de afaceri romani trebuie sa inceteze. Nu sunt impotriva capitalului strain. Avem nevoie de investitii straine ca de aer pentru dezvoltare, Dar ceea ce face statul roman, Guvernul, ANAF, DNA, DIICOT este profund nociv pentru Romania. In constructi, petrochimie, comert, asigurari, utilitati, consultanta, practic in aproape domeniile capitalul romanesc a fost pus intre paranteze, fiind aproape pe cale de disparitie. Discriminarile intre capitalul autohton si cel strain sunt prezente la tot pasul. Romanii nu au acces la capital, nu au acces la ajutoare de stat, sunt „ciuca controalelor”, sunt clienti constanti ai diferitelor parchete, sunt victime ale unor reglari de conturi sunt impinse in insolventa de cel mai mare tepar al zilelor noastre, adica statul, care nu isi onoreaza obligatiile contractuale. Astept si tot astept ziua in care sa vad un sef de stat sau un premier roman care atunci cand face o vizita oficiala sa plece insotit si de oameni de afaceri romani care au interese in tara respectiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *