Skip to content
Politică

UPDATE/ Plumb și Shhaideh, reacție la unison. Avem probe. Suntem nevinovate!

nineoclock.ro

UPDATE 14:55

Cele două ținte ale DNA din Guvern, pentru care PSD s-a întrunit astăzi în Biroul Permanent Național, au obținut votul unanim de susținere al colegilor, iar Sevil Shhaideh și Rovana Plumb au ieșit în public pentru a-și susține nevinovăția.

Cele două membre ale guvernului au afirmat că nu se simt vinovate de nimic din ceea ce au făcut și spun că au destule probe care să le confirma nevinovăția.

A fost ședința BPN. S-a decis susținerea celor doi miniștrii. Am probe să mă apăr. Nici vorbă să fi fost ceva ilegal”, a explicat vicepremierul Sevil Shhaideh, la Digi24, menționând și că nu poate comenta deocamdată datele din dosarul deschis de DNA pe numele ei.

La ândul ei, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb spune că nu a fost presată de nimeni să emită aceea hotărâre de guvern prin care trecea Insula Belina și brațul Pavel din administrarea Apelor Române către CJ Teleorman, dar a refuzat să comenteze pe tema contractului de concesiune încheiat de administrația județului Teleorman cu TelDrum, firmă presupusă a-i aparține lui Liviu Dragnea.

Nu sunt vinovată. Am respectat întotdeauna legea. Am acționat cu bună credință în interesul cetățenilor. Nu consider că trebuie să demisionez. Nu am făcut nimic greșit, am respectat legea. Absorbția fondurilor europene trebuie să continue. Este un act normativ, trebuia prin hotărâre de guvern. În mod cert, sunt nevinovată. Niciodată nu am lucrat sub presiune”, a precizat și Rovana Plumb.

UPDATE 14:22

Biroul Permanent Național al PSD a decis susținere totală pentru miniștrii Rovana Plumb și Sevin Shhaideh. Hotărârea a fost luată în unanimitate.

”Le-am ascultat pe cele doua colege. Concluzia a fost foarte clara: au respectat prevederile legii in vigoare si se considera nevinovate. Decizia finala a fost de sprijin total. Ele vor fi aparate de catre toti membrii de partid”, a declarat Ioan Munteanu, liderul deputaților PSD la finalul ședinței

——————————————-

Biroul Permanent Național al PSD se va reuni luni, 25 septembrie, într-o ședință extraordinară pentrua decide soarta miniștrilor Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, acuzate de corupție într-un dosar deschis de DNA pe o afacere ale cărei fire duc către controversata firmă TelDrum, în spatele cărei se presupune a fi președintele PSD, Liviu Dragnea.

Chestuionat asupra problemei demisiei celor doi minișltri, Liviu Dragnea a afirmat într-o emisiune a postului Antena3, că situația va rămâne la latitudinea colegilor din BPN, după ce vicepremierul Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și premierul Mihai Tudose își vor expune punctele de vedere.

„O să ne întâlnim în Biroul Permanent Naţional.  (Sevil Shhaideh -n.r.) va fi prima care vorbeşte, o să vorbească şi primul-ministru şi ceilalţi colegi. Nu vreau absolut deloc în seara asta să spun, o să spun mâine”, a precizat președintele social-democraților, citat de DCNews.ro.

Totodată, Dragnea a declarat că nu are idee dacă premierul Tudose a purtat discuții pe tema scandalului care afectează în acest moment Guvernul. „Eu nu ştiu, dacă s-au întâlnit, mie nu mi-au spus. Cred că dacă se întâlneau, ar fi trebuit să-mi spună. Deci, dacă nu mi-a spus cred, sper, că nu s-au întâlnit sau nu au vorbit”, a mai spus Dragnea.

Ședința BPN al PSD va începe de la ora 11:00. Tot luni, 25 septembrie, la camera Deputaților va ajunge sesizarea procurorilor anticorpuție pentru obținerea avizului de începere a urmăririi penale în cazul Rovanei Plumb, care la data comiterii faptelor de care este acuzată deținea funcția de ministru și deputat PSD.

La sfârșitul săptămânii trecute, DNA a anunţat că a fost începută urmărirea penală a actualului vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale Publice Sevil Shhaideh, suspectată de abuz în serviciu, infracţiune săvârşită în perioada în care era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, privind trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private, relatează news.ro.

În același dosar este acuzată de fapte de corupție și Rovana Plumb, fost ministru al Mediului, care ar fi avizat trecerea respectivelor suprafețe din administrarea Apelor Române către CJ Teleorman.

1 comentariu la “UPDATE/ Plumb și Shhaideh, reacție la unison. Avem probe. Suntem nevinovate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *