UPDATE PMP rămâne fără subvenţie de la AEP. Tomac: O decizie nedreaptă, nelegală

PMP Partidul Miscarea Populara
Foto: PMP Partidul Miscarea Populara

UPDATE ORA 11:20

Preşedintele PMP, Eugen Tomac consideră că decizia AEP de suspendare a acordării subvenţiei partidului este una nedreaptă, nelegală şi absolut fără nicio logică

El precizează că formaţiunea are conducere legitimă.

”AEP a emis o decizie nedreaptă, nelegală şi absolut fără nicio logică. Partidul are conducere legitimă şi a comunicat excelent timp de un an şi jumătate cu AEP. Nu avem nicio explicaţie raţională de ce a fost luată o asemenea decizie împotriva unui partid cu reprezentare europeană. Vom utiliza toate mijloacele legale pentru a corecta această decizie absolut revoltătoare”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Ştire iniţială

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat miercuri pentru agenţia News.ro, că instituţia a decis să suspende plata subvenţiei către Partidul Mişcarea Populară, în urma litigiului privind conducerea formaţiunii, între fostul preşedinte Cristian Diaconescu şi noua conducere, aleasă de Congres, în persoana liderului Eugen Tomac, care nu a fost soluţionat şi se află încă în instanţă. Preşedintele AEP precizează că banii vor fi transferaţi formaţiunii după soluţionarea acestui litigiu.

”În PMP există neînţelegeri cu privire la conducerea legitimă a partidului. Există două persoane care se consideră preşedinţi. În ceea ce priveşte documentele oficial, la Registrul Partidelor Politice este înregistrată o anumită persoană ca reprezentând partidul, iar în urma unui congres care este contestat, o altă persoană se consideră îndreptăţită să reprezinte partidul. Noi avem obligaţia să plătim această subvenţie partidului, PMP, iar partidul trebuie să fie reprezentat de persoana care conduce partidul”, a explicat preşedintele AEP decizia de a opri plata subvenţiei către Partidul Mişcarea Popolară.

Preşedintele AEP a menţionat: ”Întrucât există acest litigiu şi el este în instanţă, am considerat să îi notificăm anunţându-i şi pe unii şi pe alţii că suspendăm plata subvenţiei până la soluţionarea acestui litigiu, fie pe cale amiabilă fie prin instanţă. Dacă nu vor mai fi acele contestaţii, noi vom plăti sumele oprite la plată dintr-un cont iar partidul va primi aceste subvenţii, când litigiul din interiorul partidului va fi rezolvat”.

Cristian Diaconescu a contestat în instanţă rezultatul Congresului PMP în urma căruia a fost aleasă o nouă conducere a formaţiunii, în frunte cu europarlamentarul Eugen Tomac.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL