Skip to content
Politică

UPDATE EXCLUSIV Reacția unui lider PSD/ PNL cere amânarea Plenului / Teoria conspirației lansată de un senator PNL

UPDATE
Contactat de PSnews.ro pentru a afla dacă liberalii au depus vreo solicitare de schimbare a orei de desfășurare a Plenului Reunit al celor două camere, vicepreședintele Biroului Permanent al Camerei Deputaților, social- democratul Florin Iordache, a precizat pentru PSnews.ro că PNL nu a depus până la ora 11.30 niciun fel de cerere.
”Până acum nu au depus nici o solicitare de schimbare a orei (n.r.: ora 11.30). Biroul Permanent Reunit este cel care stabilește ora.”, a precizat Florin Iordache pentru PSnews.ro.

UPDATE ora 11.38

Senatorul liberal Cristian Bodea, a transmis, în cadrul unei intervenții la realitatea tv, că PNL va cere în birourilor permanente amânarea Plenului.

„În birourile permanente se va cere amanarea plenului pentru ora 17.00, daca vom ajunge pana atunci.
Vad ca Taromul e in faliment total. Noi nu am plecat pentru ca cele doua avioane s-au stricat. Ori e o facatura la ordinul dlui. Ponta, ori ne putem astepta la o catastrofa aviatica in Romania in orice moment.”, a precizat senatorul Cristian Bodea.

Liderul PSD, Victor Ponta, a precizat luni că a cerut tuturor parlamentarilor social-democraţi să fie prezenţi, marţi, la şedinţa comună a Parlamentului pentru votul privind statutul deputatului şi senator, făcând, de asemenea, un apel şi la parlamentarii opoziţiei să vină la vot.

„Am discutat despre faptul că mâine este şedinţa comună a Parlamentului pentru a fi pusă în acord şi Legea privind statutul deputatului şi senatorului cu deciziile Curţii Constituţionale şi am făcut un apel către toţi colegii noştri, deputaţi şi senatori, chiar dacă este Săptămâna Mare, sau pentru cei care sunt catolici, protestanţi, ca mâine să fie prezenţi. Fac un apel public şi către colegii parlamentari din opoziţie să fie prezenţi, pentru că ei au făcut sesizarea la CCR”, a spus Ponta după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Totuși, mai mulți din parlamentarii opoziției sunt blocați în anumite aeroporturi din țară și situația indică faptul că e aproape imposibil să ajungă la votul de astăzi din Parlament, având în vedere întârzierea avionelor cu care trebuiau să ajungă la București.

Senatorul PNL, Cristian Bodea, precizează că avionul Tarom cu care trebuie să ajungă la București decolează abia la 12.30 și afirmă că la Iași situația e la fel.

”Avionul de la Timisoara trebuia sa plece la 8.45, cica decolam abia la 12.30. Teoretic.
La Iasi aud ca e la fel: 4 ore intarziere.
Scuza aceeasi: TAROM pretinde ca s-au stricat ambele avioane si trebuie sa trimita altele. Daca nu s-or prabusi si alea prin munti…
Acum, la o numaratoare simpla avem cateva zeci de parlamentari din Opozitie blocati in aeroporturi: Banat, Crisana, jumatate din Moldova. Sigur nu are nicio legatura cu faptul ca la ora 14.00 incepe plenul comun intempestiv pus la cale de PSD. Si nu va avea nicio legatura cu urletele lui Zgonea ca PNL boicoteaza corectarea Statutului parlamentarilor. Da’, siguuuuuur…”, precizează pe pagina sa de socializare.

1 comentariu la “UPDATE EXCLUSIV Reacția unui lider PSD/ PNL cere amânarea Plenului / Teoria conspirației lansată de un senator PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *