Skip to content
Politică

UPDATE PNL tună și fulgeră / Firea a făcut o faptă bună: bilet unic RATB-Metrorex

miscareaderezistenta.ro
" "

UPDATE 19:41

Consilierii generali PNL tună și fulgeră, susținând că ședința convocată luni de către Gabriela Firea este o „bătaie de joc la adresa bucureștenilor”.

" "

Liberalii din consiliul general acuză edilul social-democrat că, deși cu această ocazie a scumpit biletul RATB, autobuzele, tramvaiele și troleibuzele continuă să fie murdare și fără minime dotări.

Iată precizările integrale ale PNL-iștilor din CGMB, așa cum apar ele într-un comunicat remis luni seară PSnews.ro:

„Primarul General al Capitalei, Doamna Gabriela Firea, a convocat o ședința de îndată, astăzi, 4 decembrie, a Consiliului General al Municipiului București cu un singur punct pe ordinea de zi și anume implementara biletului unic de călătorie SCTMB Metrorex SA – RATB.

Grupul consilierilor PNL a fost prezent la această ședință, dar nu a intra și nu va intra în jocurile politicianiste pentru putere din PSD și s-a abținut la vot.

Considerăm oportun un asemenea demers, dar dorim ca această decizie să stea pe niște fundamente solide. Situația RATB este foarte dificilă, politica administrației locale a capitalei cu privire la această regie fiind una dezastruoasă, iar hairupismele de genul acesta nu reprezintă soluția pentru eficientizarea transportului public din București.

Colaborarea dintre Metrorex și RATB trebuie să devină una permanentă și în folosul bucureștenilor, iar grupul consilierilor generali ai PNL va suține toate măsurile legale și oportune pentru eficientizarea acestui serviciu public.

Cineva va trebui să explice bucureștenilor de ce din data de 10 decembrie 2017 se va scumpi călătoria cu RATB și/sau cu metroul. Această scumpire mascată a călătoriilor cu mijloace de transport în comun insalubre, fără sisteme de climatizare, cu întârzieri colosale, va adânci colapsul în care se află RATB.

Cerem Primarului General să explice public de ce a fost nevoie de această măsură acum, fără a putea oferi călătorilor condiții civilizate, sigure și curate!”

————————-

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a făcut o faptă bună: a introdus BILETUL UNIC pentru Regia Autonomă de Transport București (RATB) și Metrorex.

Bucureștenii vor putea călători cu metroul și autobuzul folosind același tichet, de la data de 10 decembrie, bilete care vor putea fi achiziționate la toate punctele de vânzare de la metrou și RATB, precum și de la automate, potrivit unui proiect aprobat luni în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB), scrie Agerpres.

Proiectul propus de către edilul general a fost adoptat cu 32 de voturi „pentru”, șase abțineri și niciun vot împotrivă.

„Am convocat o ședință de îndată a Consiliului General pentru a dezbate și vota împreună implementarea proiectului de bilet unic de pe raza Municipiului București. Este o primă etapă care va fi lansată pe data de 10 decembrie. Practic, cetățenii vor putea să călătorească și cu metroul și cu autobuzul folosind același tichet. Biletele unice vor putea fi achiziționate la toate punctele de vânzare, atât de la Metrou, cât și de la RATB, precum și de la automate”, a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit edilului șef, biletul unic valabil 60 de minute va costa 5 lei, cel de zece călătorii de câte 60 de minute — 34 de lei, iar abonamentul de o zi, cu călătorii nelimitate — 17 lei.

Firea a menționat că în prima etapă a implementării acestui proiect vor fi valabile în continuare titlurile de călătorie actuale.

„În etapa a doua ne dorim să existe și în ceea ce privește biletul, dar și abonamentul, un singur tichet cu care să se poată călători și cu metroul și cu autobuzul și un singur tip de abonament. După întâlnirea pe care am avut-o recent cu domnul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, am demarat atât ministerul, cât și primăria, toate procedurile interne și legale astfel încât să se poată implementa cât mai rapid. Suntem acum în fața unei decizii foarte importante pentru bucureșteni, care este cuprinsă în Planul de Mobilitate Durabilă ce a fost dezbătut și aprobat încă de anul trecut”, a spus Gabriela Firea.

" "

1 comentariu la “UPDATE PNL tună și fulgeră / Firea a făcut o faptă bună: bilet unic RATB-Metrorex

  1. Individa,este in stare si de fapte bune ????Este incredibil !!!De la una ca ea,nu am nici o asteptare !!!N=am votat-o nici pe ea,nici psd-ul lor plin de penali si mincinosi notorii !!!!Rusine.cucoana,stai acasa si crestew plozii !!!Lasa politica in seama oamenilor competenti si mai ales corecti !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *