Skip to content
Politică

UPDATE Posibilă legătură cu ISIS / Atac terorist în Ierusalim

www.sighisoara.ro

UPDATE 17:32

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că șoferul camionului care a ucis duminică patru soldați israelieni la Ierusalim ar fi suporter ar grupării jihadiste Statul Islamic, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Am aflat identitatea atacatorului și, după toate indiciile, el este un susținător al grupării Statul Islamic. Am închis circulația în Jabel Mukabar, cartierul de unde provenea, și mai avem în vedere și alte acțiuni despre care nu pot da detalii”, a spus premierul israelian.

Incidentul care a avut loc duminică în Ierusalimul de Est este cel mai sângeros atac care a avut loc în Israel în ultimele luni. Patru soldați au fost uciși de un palestinian care intrat cu un camion într-un grup de tineri recruți aflați în excursie. Șoferul camionului a fost împușcat pe loc.

———-

Atac terorist în Ierusalim.

Un camion a intrat duminică într-un grup de pietoni în zona Armon Hanatziv în Ierusalimul vechi, una dintre locațiile intens circulate.

Cel puțin patru persoane au murit și cel puțin 15 au fost rănite, anunță postul de radio al armatei israeliene. Poliția a anunțat că nu este vorba despre un accident și că toate victimele, trei femei și un bărbat, aveau sub 30 de ani, anunță agerpres.ro

A fost un atac terorist, un atac cu camion„, a declarat pentru Radio Israel o purtătoare de cuvânt a poliției. Postul de radio a mai anunțat că șoferul camionului, de origine palestiniană, a fost împușcat.

Serviciul de ambulanță a anunțat că 15 pietoni au fost transportați la spital, dintre care doi în stare gravă.

Un șofer de autobuz, martor al atacului, a declarat pentru postul de radio israelian că atacatorul a avut drept țintă un grup de soldați. Aceștia au răspuns cu focuri de armă și atacatorul a dat cu spatele și a trecut cu camionul peste ei.

„Au tras în el până l-au neutralizat”, a declarat martorul.

Un val de atacuri stradale comise de tineri palestinieni, folosind adesea cuțite, dar și vehicule, a pierdut din intensitate din octombrie 2015, însă incidentele nu au dispărut cu totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *