Skip to content
Politică

UPDATE Precizările MAE / Stare de alertă în Germania: 8 oameni răniți într-un ATAC cu cuțitul

thejakartapost.com

UPDATE 19:29

Ambasada României la Berlin urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs într-un autobuz în oraşul german Lubeck, arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi precizează că, în urma demersurilor misiunii diplomatice, autorităţile germane au comunicat faptul că printre victime nu sunt cetăţeni români.

„Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate”, potrivit unui răspuns al MAE la solicitarea Agerpres.

Ambasada României la Berlin continuă monitorizarea cazului şi este în legătură cu autorităţile locale, mai arată sursa citată.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale ambasadei: + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, sau la numărul de urgenţă al ambasadei: +49 16 090884680.

Bilanțul răniților a scăzut

Agerpres susține că opt persoane (nu pasiprezece, câte fuseseră anunțate inițial) au fost rănite într-un atac cu armă albă într-un autobuz din oraşul Luebeck, în nordul Germaniei, a anunţat Poliţia vineri, citată de dpa.

Trei dintre răniţi au suferit răni grave, iar cinci – răni minore, a precizat, pentru dpa, o purtătoare de cuvânt a Poliţiei.

Se pare că atacatorul – un tânăr a cărui identitate rămâne neclară – a fost imobilizat de pasagerii din autobuz.

Tânărul a fost preluat în custodia poliţiei şi urma să fie interogat în cursul zilei. Ofiţerii examinează între altele un rucsac suspect care se afla în autobuz, a indicat poliţia.

————————

Este stare de alertă vineri după-amiază în Germania: 14 oameni au fost răniți într-un ATAC comis cu un cuțit.

Cel puțin 14 persoane au fost rănite, dintre care două grav, în ceea ce pare a fi un atac cu cuțitul într-un autobuz din orașul Luebeck din nordul Germaniei, relatează Reuters, preluat de Hotnews.

Mai devreme, poliția din statul Schleswig-Holstein, unde se află orașul Lübeck, a postat pe Twitter un mesaj prin care informează că există o mare desfășurare de forțe în Lübeck.

„În prezent există o desfășurare importantă a poliției în Luebeck. Noi examinăm situația și vom oferi mai multe informații mai târziu”, a scris poliția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *